BizWorld groot succes dankzij ondernemers

Vijf ondernemers hebben dit jaar met hart en ziel ondernemers in de dop begeleid in het kader van BizWorld. Sandra de Jong (Sandra4Events) en Marijke van Namen (Emmelle Coaaching) waren present op Het Kompas. Kees van Oosten (TeekensKarstens) begeleidde eveneens een groep op Het Kompas. Basisschool De Vos had als ‘meester’ Gerben van den Berg (Pan-Invest). Mark van Rooyen (Pretec), de trekker van Bizworld, verzorgde de ondernemerslessen op de Fortgensschool. Zonder ondernemers geen BizWorld.

De vijf ondernemers hebben ongeveer 120 kinderen wegwijs gemaakt in het ondernemerschap. In 2 halve schooldagen werden de jonge ondernemers klaargestoomd voor de Big Sale op de derde halve dag en de eindafrekening op de vierde. Zo leerden dat er heel veel nodig is voor een succesvol bedrijf. Reclame, marketing, inkoop, verkoop, productie, management, het kwam allemaal langs. “De OVV heeft deze editie van BizWorld volledig uit eigen zak betaald omdat wij het belang inzien van kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met ondernemen,” aldus Mark. Dit jaar waren er drie nieuwe ondernemers die voor de klas stonden (Sandra, Marijke en Kees) en zij waren super enthousiast. “Voor volgend jaar staat het weer in de planning en ik hoop dat er dan nog meer enthousiaste ondernemers voor de klas willen gaan staan.”