Businesslunch 12 februari: Leren van Startups

Als de 55 bezoekers van de businesslunch op 12 februari één ding geleerd hebben, is het wel dat de wereld en ondernemen in een razend tempo veranderen. En dat je als je met je bedrijf wilt overleven, daarin zult moeten meegaan.

Robbert van Straten van 15KM uit Leiden, die de inleiding verzorgde, gaf ook als raad mee niet alles in je eentje uit te dokteren maar de samenwerking te zoeken. Zijn eigen organisatie helpt mensen met een goed idee hun plan uit te werken waarmee zo nodig partners en financiers kunnen worden gezocht om tot een daadwerkelijke uitvoering te komen. Men biedt hiervoor werkplekken op de eigen locatie aan.  15KM werkt nauw samen met gerenommeerde partners als Ernst & Young en de Rabobank. Een kennismaking is gratis en vrijblijvend, maar als een starter echt met 15KM in zee gaat, participeert men graag voor een klein deel in de nieuwe onderneming of activiteit. Men heeft al mede aan de wieg gestaan van diverse succesvolle nieuwe initiatieven als een kansrijk product voor in de auto, een app om gegevens van waardevolle spullen in de cloud op te slaan en een nieuw koffieconcept. Zijn boodschap was ook: geloof in je dienst of product, begin gewoon en wacht niet tot je op al je vragen een antwoord hebt gevonden.

Meer informatie over 15KM en de dienstverlening daarvan op 15KM.nl

Klik hier voor meer foto’s