Businesslunch 15.9.2017: klankborden nuttig voor elke ondernemer

restaurant-de-knip

Businesslunch 15.9.2017: klankborden nuttig voor elke ondernemer

Voorafgaand aan de businesslunch op vrijdag 15 september konden zo’n 60 leden en introducés voor het eerst of opnieuw kennismaken met het Ondernemersklankbord. De vrijwilligersorganisatie van oud-ondernemers en -managers die je geheel belangeloos kunnen bijstaan bij allerhande bedrijfsproblematieken. Lag vroeger de nadruk op steun ter voorkoming van een faillissement of een zo soepel mogelijke afwikkeling daarvan, tegenwoordig begeleidt men veel vaker starters en (door)groeiers en kan men ook bij een bedrijfsoverdracht waardevolle adviezen geven. In Voorschoten maakten het afgelopen jaar 7 ondernemers gebruik van de mogelijkheid om te sparren. Zij werden gekoppeld aan een oude rot uit hun eigen vakgebied, van wie ze veel konden leren. Op www.ondernemersklankbord.nl kun je meer lezen over wat het Ondernemersklankbord voor jou kan betekenen en hoe je daarmee in contact kunt komen.

Wethouder Nanning Mol kwam ook langs om zichzelf te presenteren. In zijn toespraakje legde hij de nadruk op de noodzaak van goede contacten tussen ondernemers en de bedrijven. Hij nodigde ook iedereen uit om bij problemen rechtstreeks contact met hem op te nemen. Dat kan via nmol@voorschoten.nl.

Jan Janssens (Chionis) riep de kleinere ondernemers op naar de informatieavond over het 2e broodfonds op maandag 23 oktober in Wassenaar te komen. Hij wees erop dat je zo veel arbeidsongeschiktheidsverzekeringskosten kunt besparen (een kennis van hem rekende uit dat dat wel € 50.000 in 20 jaar tijd kan zijn) zonder al te veel in te boeten op inkomenszekerheid bij ziekte. Meer informatie over dit onderwerp via deze link.

Chantal Ekkel wees op de door Reza Farsi (Gezondheidscentrum Voorschoten) georganiseerde interactieve bijeenkomst op 26 september waar je kennis kunt maken met potentiële nieuwe medewerkers en informatie kunt krijgen over allerlei regelingen die in het leven zijn geroepen om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen. Hoe je je daarvoor kunt aanmelden, lees je in het artikel waarnaar je hier doorklikt.

Voorzitter Frank ten Have tenslotte deed, alvorens de aanwezigen aan tafel voor een uitstekende lunch van de Knip uit te nodigen ook oproepen een avond voor ZZP’ers op 26 september in het gemeentehuis in Oegstgeest, de Ondernemersdag071 op 10 oktober in Holiday Inn in Leiden en de door Ondernemend Wassenaar op 26 oktober georganiseerde avond over de RijnlandRoute te bezoeken.

Kijk voor alle bijeenkomsten in de agenda op onze startpagina.