Economie071 Webinar: Ondernemen en coronastress op 1 juli

Economie071 Webinar: Ondernemen en coronastress op 1 juli

Woensdag 1 juli 2020 20.00-22.00 uur
Internet

Het webinar ‘Ondernemen en coronastress: ‘Tips & Tricks over signaleren en omgaan met stress’, is een initiatief van het crisisteam Economie van Economie071, waarin wij samenwerken met andere ondernemersvereniginegn uit de Leidse regio. Graag nodigen wij je daarvoor uit.

In deze coronatijd zijn ondernemers in de eerste plaats bezig met financiële en praktische zaken en met de overleving van hun bedrijf. Ondernemers die hun bedrijf dreigen te verliezen zijn vaak niet in beeld bij de zorg. Veel ondernemers vinden het lastig om te praten over problemen en gevoelens, waardoor pas hulp gezocht wordt als het echt niet anders kan en het al bijna te laat is.

Je eigen bedrijf (dreigen te) verliezen heeft een enorme impact en geeft mensen naast een verlieservaring soms ook het gevoel van onrecht. Corona is iets wat ons allemaal overkomt, maar we hebben er geen enkele invloed op. Geen controle hebben is voor ondernemers extra moeilijk. De crisis betekent voor velen verlies van inkomen en dagbesteding, verlies van perspectief, verlies van waarde van gedane investeringen en misschien ook verlies van status, rol en eigenwaarde.

Met dit webinar willen we je graag goed informeren over stress, angst en somberheid bij je mede-ondernemers, wellicht ook bij jezelf. Dit mini-college over psychische klachten, met informatie, tips en tricks, zal behulpzaam zijn in het signaleren van stressklachten en verhelderen wat dan het beste gedaan kan worden. We bieden je tevens een overzicht met instanties die je kunnen helpen en een platform om ervaringen met elkaar te delen.

Programma
20.00-20.05 uur  Opening met uitleg techniek en chat (Erwin Roodhart)
20.05-20.10 uur  Welkom (wethouder Yvonne van Delft van Leiden)
20.10-20.40 uur  Minicollege stress, angst, somberheid (Laura Steenbergen, RU Leiden)
20.40-21.10 uur  Van theorie naar praktijk
21.10-21.40 uur   Break-out sessies om vragen te delen

Meld je hier aan voor het webinar.

 

Dit bericht delen?