Een ZZP-huis in Voorschoten?

area071__dsc5870

Een ZZP-huis in Voorschoten?

Wij pleiten al jaren voor een eigen onderkomen voor ZZP’ers. En wat bedoelen we dan met een eigen onderkomen? Natuurlijk er is al een House of Vision en een Silver Business Center, die ook aan ZZP’ers ruimtes c.q. vaste werkplekken verhuren.

wij streven er niet naar om voor iedere ZZP’er een eigen vaste werkruimte te creëren. Nee, wij hebben als OVV meer een grote open ruimte voor ogen waar meerdere zelfstandige professionals een bureau huren, al dan niet structureel of voor een paar uur per week. Een plek waar ieder voor zich werkt, maar waar ook samenwerkingen kunnen ontstaan, waar je even met je collega ZZP’er kunt overleggen over een offerte die je wilt uitbrengen, waar je samen luncht en spart over onderwerpen waar ZZP’ers mee te maken hebben. Waar je voor overleg een kamertje kunt huren en printfaciliteiten hebt. Liefst zien we zo’n ruimte in combinatie met bijvoorbeeld horeca, cultuur, een werkgeversservicepunt en/of een bibliotheek, midden in het centrum.

Een paar jaar geleden was Bart Hoenen van Area071 te gast bij de OVV. Hij sprak met veel kennis en enthousiasme over hoe hij in Leiderdorp zo’n ruimte voor ZZP’ers tot stand heeft gebracht, samen met allerlei partners. In Alphen aan den Rijn heeft de OVV een bezoek gebracht aan iFlow, een initiatief van ondernemersvereniging VOA, de gemeente en een aantal grote(re) ondernemers. Wat zowel iFlow als Area071 gemeen hebben, is dat de ruimte uitnodigt om samen te werken, te overleggen, met elkaar bij het koffieapparaat de week door te nemen. En dat ook nog eens voor aantrekkelijke prijzen en geheel flexibel in te vullen qua gebruik en benodigde uren.

Onze vraag aan de ZZP’ers in Voorschoten, ongeveer 1.300 in aantal, is of er behoefte is aan zo’n flexibele werkomgeving. Waar zou zo’n ruimte aan moeten voldoen, hebben jullie een locatie voor ogen, wat ben je bereid om per uur te betalen voor zo’n flexibele werkplek?

Laat het ons weten en stuur een mail naar info@ondernemersverenigingvoorschoten.nl

Manon Vonk
OVV-bestuurslid