Gezellige zomerborrel in een parel van Voorschoten

berbice

Gezellige zomerborrel in een parel van Voorschoten

De zomerborrel bij de Oranjerie van Buitenplaats Berbice was een groot succes. Voor veel van de 85 bezoekers was het echt een ontdekking van een verborgen parel van Voorschoten. Het zonnige weer en de uitstekende catering door House of Lords werkten natuurlijk ook uitstekend mee.

Secretaris Rob Joosten, die de vakantie vierende voorzitter Frank ten Have verving was het bestuur van de buitenplaats heel erkentelijk voor de geboden mogelijkheid om hier elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten. Hij introduceerde twee nieuwe leden en stond stil bij het overlijden van oud-lid beeldend kunstenaar Jaap Kuijpers. Hij gaf ook aan dat veel zaken bij onze vereniging tot eind augustus op een laag pitje staan en meldde drie nieuwe activiteiten in september en oktober (zie de agenda op de startpagina).

Bestuurslid Stan Dessens van Berbice vertelde dat men het rustieke karakter van de buitenplaats koste wat kost in stand wil houden. Dat wij langs mochten komen was dus heel uitzonderlijk. Berbice is voor de instandhouding afhankelijk van giften van charitatieve fondsen en heel veel vrijwilligers. Men heeft inmiddels naast het vele onbetaalde werk al 2,5 miljoen in de restauratie gestoken en verwacht nog zo’n 2 miljoen nodig te hebben om die te kunnen voltooien.

Iedereen die tijdens de borrel enthousiast over de prachtige locatie is geworden en vindt dat Berbice een parel van Voorschoten is die steun verdient, kan Vriend van Berbice worden. Dat geldt natuurlijk ook als je er niet bij was. Vriend ben je al voor € 50 per jaar, fiscaal aftrekbaar door de ANBI status. Daarmee steun je uiteraard de instandhouding van deze oase van rust, krijg je voorrang bij de kleinschalige culturele activiteiten op de buitenplaats en jaarlijks de kans in het hoofdhuis te kijken. Meer info op vriendenvanberbice.nl/.

 

Bekijk hier de foto’s

Zie het beeldverslag op Facebook