Golfen en barbecueën: een ideale combinatie bij mooi weer

golf2

Golfen en barbecueën: een ideale combinatie bij mooi weer

Een (niet te) warm zonnetje, een prachtige entourage, een leuk programma en heerlijk eten en drinken. Zie hier het uitstekend geslaagde concept voor ons eerste golf-barbecue evenement op vrijdag 28 juni.

26 beginnende golfers verschenen aan de start voor een half uur oefenen in afslaan en putten en 14 geoefenden konden ondertussen ook inslaan. Na dat half uur werden 9 teams van maximaal drie leerlingen onder leiding van een geoefende geformeerd die in 1 ½ uur de 9 holes van Het Wedde moesten ronden en de andere geoefenden mochten onderling uitmaken wie de beste OVV-golfer was. Anderhalf uur was wel wat te optimistisch ingeschat, want de meeste teams deden er toch wel zo’n twee uur over en een enkel team was na ruim 2 ½ uur nog steeds niet binnen. Maar dat mocht de pret niet drukken en stimuleerde uiteindelijk alleen maar de voedsel- en drankinname door het inmiddels tot 50 gegroeide aantal bezoekers.

Een bijzonder woord van dank past dan ook aan het adres van Anneke en Joop Soonius en Wil Kortenbach voor het uitstekend opgezette en uitgevoerde golfprogramma en de crew van Het Wedde, eten-drinken-feesten en Walter van slagerij Aad van Eijk voor de overvloedige culinaire geneugten. Menige deelnemer was aangenaam verrast door de mogelijkheden, die zo dichtbij aanwezig blijken te zijn voor een relaxte, gezonde en sportieve ontspanning in de buitenlucht en de gezellige en gemoedelijke entourage van de vroegere Bar-Bistro. Het valt derhalve te verwachten dat een aantal van de deelnemers voortaan regelmatig de weg naar Golfbaan Het Wedde en/of espressobar en lunchroom zal weten te vinden. Anneke had zelfs een speciale bedrijvenaanbieding voor degenen, die nu door het golfvirus zijn besmet. Die geldt ook voor niet-deelnemers en vind je hier.

De golfwedstrijd voor geoefenden werd gewonnen door: Bart Carpentier Alting. Hij heeft een op maat gemaakte golfclub gewonnen. Deze is beschikbaar gesteld door Sportfondsen Voorschoten. Sandy Monker was de beste beginnende golfer. Zij heeft een golfcursus gewonnen beschikbaar gesteld door Golf4Iedereen. Bij de teamwedstrijd waren de teams onder leiding van Arie Stalenburg en Carmen Dijksterhuis het meest succesvol. Het team onder leiding van Hans Dijksterhuis was goed voor brons. Niemand hoefde echter zonder aandenken aan deze leuke namiddag en avond naar huis te gaan, want iedereen kon een golfbal van Dominique de Vries Schultink van Duivenvoorde Uitvaartzorg meekrijgen. Zeker voor beginnende golfers op Het Wedde een kostbaar relikwie, want tijdens hun ronde langs de 9 holes verdween menige bal in de in ruime mate aanwezige waterpartijen, bosjes en struikgewas.

We horen graag van de deelnemers, maar ook degenen, die dit keer verhinderd waren, of je het evenement voor herhaling vatbaar vindt. Maar ook als je andersoortige sportieve ontmoetingen op prijs stelt. Eén van de deelneemsters, die zich overigens prima had vermaakt, deed al de suggestie om een tennisclinic bij Forescate te houden. Gewoon even een emailtje naar info@ondernemersverenigingvoorschoten.nl sturen.

Benieuwd naar de beelden? De foto’s vind je hier