Iets met leeuwen en gooien

Iets met leeuwen en gooien

Vorig jaar werd ik benaderd om toe te treden tot het bestuur van de OVV. Daar heb ik toen wel even over moeten nadenken. Maar na een kennismaking met het omvangrijke bestuur nam ik het aanbod graag aan. Iets meer dan een jaar later schrijf ik deze column ter introductie van mijn voorzitterschap.

Laat ik mij kort voorstellen. Ik woon vanaf 1987 in het mooie Voorschoten. Tot en met 2015 was ik de standaard forens. Ik werkte in de omliggende gemeenten en van 2005 tot en met 2015 in de Duin- en Bollenstreek. Door de verhuizing naar het prachtige “notarispand” aan de Koningin Wilhelminalaan, mag ik sinds 2016 ook in ons dorp werken. Door ook dagelijks in Voorschoten aanwezig te zijn raak je meer betrokken bij het wel en wee van het dorp en de collega-ondernemers. In 2019 was het dus ook tijd, vond ik, om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappelijke omgeving en vooral aan het ondernemersklimaat.

Het was niet de bedoeling zo snel “promotie” binnen het bestuur te maken. Het toch plotselinge vertrek van Frank ten Have heeft geleid tot de titel van deze column. Het bestuur heeft met Frank als voorzitter de OVV verder op de kaart gezet en ervoor gezorgd dat betrokken instanties rekening met ons houden als belangenbehartiger. Het bestaande motto van kakelen makelen en schakelen (het zoeken van de samenwerking) zal voortgezet worden met als doel nog meer toegevoegde waarde te creëren voor de  ondernemers in Voorschoten. Samen werken aan een goed ondernemers- en werkgelegenheidsklimaat.

Leden van de OVV, ik vind het een eer om voorzitter te mogen zijn maar de kracht van wat wij doen, zit in het hele bestuur en in jullie, de leden. Gezamenlijk stonden we binnen Voorschoten voor een groot aantal uitdagingen en dat zijn er door het hele “Corona-gedoe” zeker niet minder geworden. Behoud en uitbreiding van gezond ondernemerschap en werkgelegenheid binnen de gemeente staan hoog in het vaandel. Als bestuur vragen we dus ook om jullie input voor zaken die alle ondernemers aangaan. Wij als bestuur zullen in overleg met jullie dan gepaste actie ondernemen.

Dank voor het vertrouwen!

Fred Snelderwaard