Informatieve online bijeenkomst op 25 mei

zoom

Informatieve online bijeenkomst op 25 mei

Voor herhaling vatbaar was de conclusie na een uurtje online vergaderen met ruim 10 ondernemers uit Voorschoten op 25 mei. Initiatiefnemer, omzetcoach Franck Fielemon kon dan ook tevreden terugblikken. Wel gaven de deelnemers aan dat zo’n bijeenkomst het beste hooguit met 25 deelnemers kan worden gehouden om iedereen de kans te geven enige inbreng te hebben en dat het daarom wellicht ook een goed idee is om groepen te formeren met gemeenschappelijke kenmerken en/of interesse in specifieke onderwerpen.

Dit keer was er behalve voor een korte onderlinge vaak nadere kennismaking vooral aandacht voor het terrasbeleid van de gemeente vanaf 1 juni en de (gratis) dienstverlening van het Ondernemersklankbord. René Bos (Specialista en MijnContract) bood de aanwezigen in het bijzonder, maar eigenlijk alle OVV-leden eveneens gratis aan hun doorlopende contracten door te lichten om te kijken of daarop besparingen mogelijk zijn, indachtig het gezegde: een euro die je niet uitgeeft, hoef je ook niet te verdienen. Don Laman (Laman Bedrijfswagens) gaf aan dat het nu misschien wel de beste tijd is om in wagenparkbeheer te investeren. En ook Franck Fielemon zelf deelde ideeën over met name het inzetten van social media om nieuwe klanten en nieuwe omzet aan te boren.

Roy van Cooten van de gemeente kreeg nog het dringende advies mee de horecaondernemers geen (extra) precariorechten voor de uit te breiden terrassen in rekening te brengen en er bij het opstellen van de in principe tijdelijke maatregelen vanuit te gaan dat het weleens heel lang kan duren voor alles weer ‘normaal’ wordt. Carel van de Graaf van het Ondernemersklankbord vertelde dat elke ondernemer in moeilijkheden zich via hun website kan aanmelden en dan binnen een paar dagen aan een ervaren oud-ondernemer wordt gekoppeld om heel snel de levensvatbaarheid van zijn of haar bedrijf vast te stellen en in het negatieve geval alles in het werk te stellen om een faillissement te voorkomen met een voor de betrokkene vaak jarenlange negatieve financiële nasleep.

Het bestuur zal zich de komende dagen beraden over het vervolg. Leden, die de bijeenkomst niet hebben bijgewoond, kunnen daartoe natuurlijk ook altijd suggesties doen. Een mailtje met je ideeën daarover kun je sturen naar info@ondernemersverenigingvoorschoten.nl

Bijlage: 12 punten van René Bos om op vaste kosten te besparen