Interessante ondernemersavond trok te weinig leden

Interessante ondernemersavond trok te weinig leden

Interessante ondernemersavond trok te weinig leden

De ondernemersavond over zonnepanelen en warmtepompen op dinsdag 14 november trok ruim 20 bezoekers. Te weinig voor zo’n interessant onderwerp. We horen daarom graag het waarom van hun afwezigheid van de leden die niet geweest zijn.

Harm van Os (Fa. Freek van Os) hield een eerlijk verhaal, waarin hij bijvoorbeeld aangaf dat grootverbruikers van elektriciteit economisch gezien wellicht beter af zijn als ze in plaats van zonnepanelen warmtepompen plaatsen. Een warmtepomp kan veel rendement opleveren maar men moet zich wel goed laten adviseren. Zowel het gebouw als installatie moeten geschikt zijn.

Zonnepanelen kunnen ook een mooi rendement geven. Helaas zijn veel bedrijfsdaken daarvoor niet geschikt omdat deze ten tijde van de bouw van een minimale constructie zijn voorzien en het extra gewicht van de panelen niet aankunnen.

Voor veel (kleine) ondernemers en particulieren zijn zonnepanelen en/of warmtepompen  wel vaak heel interessant omdat men meestal 10% of meer rendement kan behalen op de investeringen die daarvoor nodig zijn.

Was er voor Harms praatje een klein half uur uitgetrokken, uiteindelijk bleef hij door de vele vragen ruim drie kwartier aan het woord. Want het gezelschap mocht dan wel klein zijn, het was wel heel geïnteresseerd. De aanwezigen zijn zeker aan het denken gezet en Harm gaat vast met een deel van hen verder in gesprek om te bekijken of en zo ja op welke wijze hij hen van dienst kan zijn. Iedereen, die niet op de avond was, maar na het lezen van dit bericht toch geïnteresseerd is geraakt, kan natuurlijk ook per telefoon (071-5763559) of email met het bedrijf contact opnemen.

De avond werd -zoals gebruikelijk- afgesloten met een gezellige netwerkborrel.