Jaap Kuijpers overleden

Jaap Kuijpers overleden

Jaap Kuijpers overleden

Ons bereikte het droeve bericht dat op 31 mei ons oud-lid Jaap Kuijpers (De Reisacademie) plotseling is overleden.

Kunstschilder Jaap is relatief kort lid van onze vereniging geweest. Hij was één van de weinige kunstenaars, die ook nadrukkelijk oog had voor de commerciële aspecten van zijn ‘roeping’. Hij voelde zich ook ondernemer en zat volop plannen en ideeën, die verder gingen dan het doek en het penseel dat hij zo vaardig hanteerde.

De Reisacademie was een initiatief van Jaap dat stond voor een nieuwe vorm van kunstonderwijs buiten de ivoren torens van studio’s en ateliers. Een vorm van kunstonderwijs waarbij zowel enthousiaste geïnteresseerden als ervaren professionals op diverse locaties in binnen- en buitenland werkten onder begeleiding van de beste docenten en plaatselijke kunstenaars.

Jaap stond ook aan de wieg van exposities als Schilder je vrij in 2015, waarin oudere Voorschotenaren oorlogsherinneringen ophaalden en verzorgde schildercursussen voor bewoners van Topaz Vlietwijk. Als bestuurslid van de Voorschotense Kunstkring (VKK) was hij ook jarenlang betrokken bij veel tentoonstellingen in het Ambachts- en Baljuwhuis.

Behalve van de VKK was Jaap ook een zeer gewaardeerd lid van de gerenommeerde Haagse Kunstkring en Pulchri Studio. Vanuit laatstgenoemde locatie op Lange Voorhout 15 in Den Haag wordt hij dan ook op vrijdag 8 juni in besloten kring begraven. Gelegenheid tot afscheid nemen is aldaar mogelijk tussen 10 en 11.30 uur.