Leerzaam bedrijfsbezoek aan Wittebrug Autogroep

Leerzaam bedrijfsbezoek aan Wittebrug Autogroep

7/4/2017 van 17.00 tot 19.00 uur
Hofweg 39, 2251 LP  Voorschoten

Hoe organiseer je je eigen concurrentie? De ruim 50 deelnemers aan het bedrijfsbezoek aan Wittebrug op vrijdag 7 april kregen daar een antwoord op van het Volkswagenconcern. Vier personenautomerken en een bedrijfswagentak onder één dak. Eén dak, maar dan wel met eigen entrees, eigen verkoopmedewerkers en een eigen volledig van de andere merken afgescheiden deel van de ruimte. Dus geen Audi tussen de Volkswagens en geen Skoda tussen de Seats. Of de strikte scheiding ook in de reparatiewerkplaats wordt gehandhaafd, is nog een vraag die bij een volgend bezoek maar eens moet worden beantwoord.

Hoewel de marketingstrategieën van het concern natuurlijk niet uit de doeken werden gedaan, werd wel duidelijk dat men de volledige markt voor nieuwe auto’s wil bedienen. Met Audi vooral voor de innovators en early adoptors, Volkswagen voor de early adaptors en early majority en Seat en Skoda voor de late majority en de laggards. En zo heeft elk merk toch weer z’n eigen klantenkring en kunnen de strategen daarvan zich concentreren op het verslaan van de merken van andere concerns die in dezelfde vijver als hun eigen merk vissen.

Wat verder opviel in vergelijking met het bezoek van zo’n 10 jaar terug is dat nu een behoorlijk aantal auto’s via een draad verbonden waren met het elektriciteitsnetwerk. De elektrische auto rukt duidelijk op. Van de op de mobiliteitsavond in maart voorspelde volledig geautomatiseerde besturing in 2040 viel nog niet veel te merken. Alle auto’s hadden nog een stuurwiel! Een andere trend werd wel zichtbaar: bezit wordt minder belangrijk, beschikbaarheid des te meer. Dus soms prijskaartjes van een paar honderd euro per maand in plaats van een aantal duizenden in één keer. Voor financial en operational lease heeft Wittebrug dan ook eigen experts in huis.

Dat machtige autoconcerns en grote lokale spelers toch ook weer kwetsbaar en afhankelijk van derden zijn, bleek de bezoekers op de heen- en terugreis. Want met een openliggende T-kruising vlak in de buurt en wegwerkzaamheden op diverse andere plaatsen in het dorp was het prachtige bedrijf best moeilijk bereikbaar. Misschien dat daarom iedereen wel wat langer dan normaal bleef ‘plakken’. Onder het genot van de gul geschonken dranken en uitgeserveerde heerlijke hapjes kon dan ook onderling volop genetwerkt worden. Wij danken bedrijfsleider Maarten Verhoog en zijn mensen heel hartelijk voor de gastvrije ontvangst en de leerzame uurtjes die zij ons hebben bezorgd.