Lezing Urban Mining en Circulaire Economie in Wassenaar

1200px-rijnlands_wassenaar

Lezing Urban Mining en Circulaire Economie in Wassenaar

Wees welkom bij een inspirerende lezing over urban mining en circulaire economie. Geen vergezichten en toekomstscenario’s maar een middag waarin je ziet wat er nú al kan. Michel Baars is een bevlogen ondernemer die de vastgoedwereld op zijn grondvesten doet schudden. Hij gelooft in de circulaire economie als nieuw economisch model. Hij praat niet over slopen en afval, maar over urban mining: het ontmantelen van gebouwen om daar grondstoffen uit te halen. Niet slopen, maar oogsten. Deze spreker heeft alles in zich om je anders te laten kijken naar de wereld om je heen. Energie gegarandeerd!

Wie, wat, waar, wanneer
De gemeente Wassenaar organiseert deze lezing in samenwerking met het Rijnlands Lyceum. De Rabobank steunt het initiatief. De OVV heeft geen bemoeienis met de organisatie. Het is een openbaar evenement waarbij men zoveel mogelijk mensen wil inspireren. Je mag deze uitnodiging dan ook gerust doorsturen binnen je netwerk. Aanmelden kan hier.

Wanneer: maandag 26 maart, van 16.30 tot 17.45 uur (inloop vanaf 16.15 uur; uitloop tot 18.30 uur
Waar: Rijnlands Lyceum, Backershagenlaan 5 in Wassenaar
Meer informatie: www.wassenaar.nl/urbanmining
Contactpersoon: Eva Kuhlemeier (E. EKuhlemeier@WerkorganisatieDuivenvoorde.nl of T. 14070)

Achtergrond
In het klimaatakkoord van Parijs is afgesproken dat iedere gemeente moet bijdragen aan het beschermen van de aarde. In Wassenaar hebben we afgesproken dat we CO2 neutraal zijn in 2040. Om daar te komen zal duurzaamheid een onderdeel moeten worden van onze denkwijze en bedrijfsvoering. Om inwoners, ondernemers, collega’s uit de regio, maar ook zeker de eigen organisatie te prikkelen tot duurzaam denken, heeft de gemeente Wassenaar Michel Baars uitgenodigd om te komen vertellen over urban mining en circulaire economie.