Nominaties Ondernemersprijs Voorschoten 2017 bekend

ovvnieuwjaar201613uitsnede

Nominaties Ondernemersprijs Voorschoten 2017 bekend

Aat en Coen Arbouw van Scharrelslagerij Arbouw, Corien van Oosten-Wolthuis van Trimsalon AlstuBlaft en de winkeliers van Van Beethoven-Winkel-Laan zijn de drie overgebleven kandidaten voor de Ondernemersprijs Voorschoten 2017. Aldus besloot de jury, bestaande uit Laura van Klink (VNO NCW Rijnland), Marian Pérez (notaris) en Henk Werlemann (Rabobank) na een marathonzitting op donderdagavond 16 november, waarin tien kandidaten zich presenteerden.

De jury vond de keuze erg moeilijk, want ook de zeven anderen: Björn van der Wal (Columbus Watersport), Driek en Annet Epskamp (Autodeal), Ellen de Vette en Marjolein Altena (Voorschotense Krant), Lex van Raalte en Maarten Duurland (Van Raalte Displays/Xpression XL), Michel de Jong (MB Dustcontrol), Raymond Talsma (Hof van Duivenvoorde) en Rick en Jennifer van der Hooft (Rical Cleaning Products) waren kandidaten van zeer hoog niveau. Laura van Klink: “Het zijn eigenlijk allemaal winnaars. Het liefst geef ik ze alle tien de prijs.”

Diversiteit

Wat de keuze zo moeilijk maakte, was de grote diversiteit in bedrijven, achtergronden en mogelijkheden. Marian Pérez: “Het is appels met peren vergelijken.” De kandidaten hadden zich zonder uitzondering uitstekend voorbereid en wisten in 10 minuten hun geschiedenis, bedrijfsfilosofie en ambities met behulp van de modernste presentatiemiddelen als bedrijfs- en promotiefilms of gewoon door een bevlogen verhaal haarfijn uit de doeken te doen. Zaken waar de jury speciaal op lette, waren de maatschappelijke relevantie, werkgelegenheid, duurzaamheid en doorgroeimogelijkheden. In de keuze voor de drie genoemden komt tevens tot uitdrukking dat er voor Voorschotenaren in het eigen dorp veel meer mogelijkheden zijn om een eigen bedrijf te beginnen of nieuw leven in te blazen, dan je in eerste instantie geneigd zou zijn te denken.

Vervolg

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Ondernemersvereniging Voorschoten op maandagavond 8 januari wordt/worden de uiteindelijke winnaar(s) bekend gemaakt. Hij of zij ontvangt/ontvangen naast een kleinood het aanbod voor gratis steun vanuit de ondernemersvereniging bij de verdere ontwikkeling van zijn, haar of hun bedrijf of organisatie. De drie genomineerden moeten dus nog ruim zeven weken wachten, voordat zij weten wie van hen de prijs echt wint.

Bij de foto: Wie wordt de opvolger van Paul Bruijnzeels (La Casita) als winnaar van de Ondernemersprijs Voorschoten? Op 8 januari weten we het.