Ondernemersprijs prachtige beloning voor Van Beethoven-Winkel-Laan

Ondernemersprijs

Ondernemersprijs prachtige beloning voor Van Beethoven-Winkel-Laan

Tijdens onze nieuwjaarsreceptie op maandagavond 8 januari werd voor de tweede keer een ondernemersprijs uitgereikt. Dit keer waren de winkeliers van Van Beethoven-Winkel-Laan de gelukkigen. Een terechte beloning voor de ondernemerszin van zeven winkeliers, die niet bij de pakken gingen neerzitten, toen hun winkelcentrum het stempel ‘Niet levensvatbaar’ kreeg opgedrukt, maar de handen inéénsloegen, verbouwden, investeerden en onderling verhuisden om met succes een frisse doorstart te maken.

In korte tijd logenstraften zij de sombere voorspellingen en tellen ze inmiddels gemiddeld meer dan 10.000 klanttransacties per week! En lieten ze de kracht van goede samenwerking zien. Want de winkels sluiten zowel qua uitstraling als qua aanbod en serviceniveau uitstekend op elkaar aan, waardoor ze elkaar versterken en het voor de consument uit Voorschoten tot ver daarbuiten aantrekkelijk maken om langs te komen en bij meerdere zaken inkopen te doen en/of een behandeling te ondergaan.

De metamorfose van het winkelcentrum bleef ook landelijk niet onopgemerkt. Koningin Máxima kwam zelfs kijken. Dat één relatief kleine winkelruimte van 90 m2 nog leeg staat, verbaast dan ook een beetje, want welke beginnende kleine winkelier zou zich niet bij zo’n bewezen succesvol concept willen aansluiten? Wie startplannen heeft of naast één of meer al bestaande vestigingen elders ook in Voorschoten aan de slag wil, wordt beslist aangeraden eens te komen kijken en de sfeer te proeven. De hier al gevestigde winkeliers zullen je graag verder wegwijs maken.

Het succes van Van Beethoven-Winkel-Laan bewijst het gelijk van onze voorzitter Frank ten Have, die stelt dat je beter een goede (groep) ondernemer(s) op een (ogenschijnlijk) slechte plaats kunt hebben, dan een slechte (groep) ondernemer(s) op een goede plaats. Een voorbeeld voor elke andere (groep) ondernemer(s) in het dorp.

De twee andere genomineerde ondernemingen Scharrelslagerij Arbouw (Aat en Coen Arbouw) en Trimsalon AlstuBlaft (Corine van Oosten-Wolthuis) deelden met een officiële oorkonde en een fraai boeket in de feestvreugde.

 

Foto’s van de nieuwjaarsreceptie en uitreiking van de ondernemersprijs zijn hier terug te zien