OVV en Centrum Ondernemers vroegen B&W steun voor heropening winkels en horeca

OVV en Centrum Ondernemers vroegen B&W steun voor heropening winkels en horeca

Op woensdag 12 januari hebben zowel de Centrum Ondernemers als wij een dringende oproep gedaan aan Burgemeester en Wethouders van Voorschoten om bij de landelijke overheid sterk aan te dringen op een versoepeling van de lockdown. Een ‘aangepaste’ heropening van de zogenaamde niet-essentiële winkels en horeca op zeer korte termijn was in onze ogen nodig om de nu al dramatische economische en financiële gevolgen voor de betreffende eigenaren en exploitanten daar waar mogelijk nog enigszins te beperken. Tevens konden de inwoners dan weer in staat gesteld worden om zo gewoon als mogelijk inkopen in het eigen dorp te doen en bij de eigen plaatselijke horeca uit eten en drinken te gaan.

In dit verband hebben wij B&W gewezen op de brandbrieven en noodkreten, die bijvoorbeeld de burgemeesters van Barneveld, Veenendaal en andere Utrechtse gemeenten naar het kabinet hebben gestuurd, waarbij Voorschoten en andere gemeenten zich zouden kunnen aansluiten.

Wij hoopten dat zo een sneeuwbaleffect zou ontstaan, dat het kabinet niet zou kunnen negeren en tot een daadwerkelijke versoepeling zou doen besluiten.

Naar wij aannemen mede naar aanleiding van beide oproepen heeft de gemeente samen met de gemeente Kaag en Braassem een brief naar premier Rutte gestuurd. De inhoud van de brief vind je hier.

Het resultaat van deze en veel soortgelijke inspanningen uit het hele land, is inmiddels bekend: winkels en horeca mogen weer (grotendeels) open. Nu maar hopen dat de rest van de beperkingen ook snel wordt opgeheven. Want voor lang nog niet elk bedrijf is het al weer business as usual.