Rabobank Haringparty: als vanouds

Rabobank Haringparty: als vanouds

De Rabobank Haringparty, die dit keer op verzoek van de bank door ons werd georganiseerd, trok op 30 juni als altijd veel ondernemers naar de Voorstraat. En dat ondanks het mindere weer. Het Wapen van Voorschoten dat dit keer voor de drank op het terras voor het Ambachts- en Baljuwhuis zorgde, had gelukkig ook passende maatregelen getroffen om het droog en warm te houden. En de haring al dan niet met uitjes en/of op broodjes, broodjes paling en zalm van Vishandel Hartevelt van de vrijdagse weekmarkt en de bitterballen voor de vishaters van Het Wapen smaakten weer opperbest. De twee uren die voor het evenement waren uitgetrokken, waren veel te kort om bij te praten. Logisch wellicht omdat de afgelopen twee jaar de Haringparty niet door kon gaan wegens corona.

Drukbezette Rabobankdirecteur Harry Wientjens kwam speciaal nog even langs om ook de unieke sfeer te proeven. Voor volgend jaar kon hij geen nieuwe toezegging doen, maar veel bezoekers gaven ons wel duidelijk te verstaan, dat zij de Haringparty ook in 2023 terug willen zien. Wientjens liep ook wethouder Economische Zaken Paul de Bruijn (VVD) tegen het lijf die hij graag net als de burgemeester betrekt bij initiatieven van de Rabobank om de economie in de Leidse en Haagse regio te versterken.

Naast de eigen leden waren ook niet-leden uit de Dobbewijk en de winkelcentra in het hart van het dorp, Adegeest en Noord-Hofland van de partij. Zij konden zo uitstekend ervaren wat het betekent om lid van onze ondernemersvereniging te zijn. Ze hoorden net als de andere bezoekers van voorzitter Fred Snelderwaard, dat op 14 september het in verband met corona uitgestelde bezoek aan het nieuwe distributiecentrum van lid Hoogvliet Supermarkten in Bleiswijk staat gepland en op 8 oktober het eveneens uitgestelde jubileumfeest in Het Kruispunt. Twee redenen te meer voor hen om ook lid te worden. We zullen ze graag welkom heten.