Sloepentocht 2017: weinig zon, veel plezier

Sloepentocht 2017: weinig zon, veel plezier

De zon liet zich maar af en toe zien, maar dat mocht de pret niet drukken tijdens de sloepentocht en aansluitende barbecue op vrijdagmiddag en -avond 30 juni. Björn van der Wal (Columbus Watersport) had een mooie route vanaf Waterfront Vlietland door Het Groene Hart uitgestippeld en Mark van Rooyen (Pretec), Maarten Duurland (Xpression XL), Ad Spek (Jachtbouw), Paul Lodewick (Grapefish), Jan van Kampen (Wassenaarse Bouwmaatschappij) en Kees Juffermans (Curacao Exclusief) volgden de eerste uren braaf de leider met aan boord gemiddeld zeven gasten. Die konden zich onderweg tegoed doen aan de inhoud van de mede door de inbreng van Jules van der Veldt (Horecaslagerij) rijk gevulde picknickmanden.

Behalve oog voor de prachtige omgeving was er veel aandacht voor elkaar. Tijdens zo’n vier uur durende tocht blijken er veel vaker onderlinge raakvlakken te zijn, dan je tijdens een gewone netwerkbijeenkomst ontdekt. Zo hadden Jules en juridisch adviseur Jaap van Niekerk in Ad’s sloep veel te bepraten, toen bleek dat Jaap in Jules’ sector actief is geweest. In de andere boten was het niet anders.   Nieuw was dit keer, dat we niet met een lunch vooraf begonnen, maar met een barbecue eindigden. Een paar varensgasten moesten ons wegens andere verplichtingen na de tocht verlaten, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de komst van andere leden, die er ’s middags niet bij konden zijn. Hoewel minder bbq-ers dan vorig jaar, was het toch beregezellig, mede door de voortreffelijke gerechten en dranken en de uitstekende bediening. En wie nog niet gevaren had of er nog niet genoeg van had, kon nog een rondje Vlietland doen met Paul.

Viel er nog een fikse bui een uur voor vertrek, ruim na afloop van de barbecue regende het opnieuw. Maar tijdens de tocht en het eten bleef het gelukkig droog en was de temperatuur ook heel aangenaam. Dus dit keer geen schuilen onder bruggen in Leiden, maar ook geen zonnebrandmiddel smeren. Kortom een aangenaam Hollands zomerdagje waarin een behoorlijk aantal leden elkaar nader heeft leren kennen. Op naar de 13e sloepentocht en 6e barbecue.

Bekijk hier de foto’s

Dit bericht delen?