Sloepentocht 2021: Heel fijn om weer bij elkaar te zijn!

Sloepentocht 2021: Heel fijn om weer bij elkaar te zijn!

De maandag ervoor leek het er nog op dat we het varen op donderdag 23 september zouden moeten schrappen. Maar in de loop van de week werd de weersverwachting steeds beter. Hoewel, op donderdagochtend zagen we schuimkoppen op de Vliet en wild waaiende takken aan de bomen. Maar ’s middags brak zo af en toe een zonnetje door de wolken en was de harde wind veranderd in een aangename bries. Dus stapten tegen 14 uur bijna 80 mensen aan boord van de 10 boten die kwamen voorgevaren. Nog nooit waren we met zoveel sloepen en mensen tegelijk op het water. En wat hadden we een plezier tijdens de door Björn van der Wal (Columbus Watersport) voorgevaren route door en om Leiden. Dat een paar boten wegens hoogte of diepgang een alternatieve route moesten varen, kon voor niemand de pret drukken. En iedereen was op tijd terug voor het feestelijke aansluitende etentje bij Waterfront Vlietland, waar een paar meevarenden wegens andere verplichtingen afhaakten, maar zich nog ruim 20 anderen bij het gezelschap voegden, zodat we met 99 personen aan tafel gingen.

Secretaris Jasper Suijten, die de honneurs voor de elders vakantievierende voorzitter Fred Snelderwaard waarnam, hield het kort met vooral een bedankje met bloemen voor de schippers. Hij kon zelfs melden dat we als dat nodig was geweest nog veel meer sloepen hadden kunnen inzetten. Hans Rasch van het museum kwam ook nog even vertellen over de plannen voor een tentoonstelling over ondernemen in Voorschoten, in najaar 2022, waarvoor hij de aanwezige en andere leden opriep hun archieven open te stellen.

Zowel op de boten als aan tafel kwam het vaak tot interessante gesprekken, waarin inspiratie en ideeën werden opgedaan voor het eigen bedrijf. Uit de grote belangstelling voor beide onderdelen van het evenement leiden wij af dat de behoefte om elkaar weer eens in het echt te zien na de golfdag op 25 juni onverminderd groot was. Het was weer heel fijn om bij elkaar te zijn!

Klik hier door naar het fotoalbum