Succesvolle aftrap Broodfonds De Horsten

broodfondsdehorsten-logo-005

Succesvolle aftrap Broodfonds De Horsten

Op 9 november was er opnieuw veel belangstelling voor Broodfonds De Horsten. Er werd bepaald hoe het reglement er bij de start gaat uitzien en een voorlopig bestuur gevormd. Ruim de helft van de 45 aanwezigen gaf aan zeker mee te doen en vooraf hadden ook al meer dan vijf niet-aanwezige ondernemers dit gemeld. Met zeker 30 en waarschijnlijk zelfs meer dan 40 deelnemers bij aanvang maakt het broodfonds een vliegende start. De officiële oprichting vindt naar verwachting in de 1e helft van januari 2018 plaats, waarna de arbeidsongeschiktheidsvoorziening voor de deelnemers vanaf 1 februari actief kan worden.

Maar voor het zover is, moet er nog heel wat werk worden verzet. Zo kreeg iedereen, die belangstelling heeft getoond inmiddels al het verzoek om definitief aan te geven of men wil meedoen en krijgen de positieve antwoorders het verzoek om financiële stukken beschikbaar te stellen, zodat in december gecontroleerd kan worden of men aan de toelatingseisen voldoet en het gewenste uitkeringsniveau in overeenstemming is met het reglement. Als dat allemaal in orde is, wordt men gevraagd op de oprichtingsvergadering langs te komen om een deelnameformulier te ondertekenen en officieel tot het fonds toe te treden.

Nadat het broodfonds is gestart, kan men alleen nog op de eerste dag van een kwartaal toetreden, totdat het maximum van 50 deelnemers is bereikt. Aspirant-leden moeten dan ook door bestaande leden worden voorgedragen. Wie vanaf het allereerste begin wil meedoen en zich nog niet heeft aangemeld kan dat alsnog doen door een email te sturen naar Monique Collée . Zij is de contactpersoon voor nieuwe leden van dit tweede broodfonds voor Voorschoten, Wassenaar en omgeving.