Verspil nooit een goede crisis

crisis

Verspil nooit een goede crisis

Vanwege corona konden we geen kerstborrel en nieuwjaarsbijeenkomst organiseren. Als alternatief kreeg elk lid een bestuurslid op bezoek die een wijntje kwam brengen en horen hoe de zaken ervoor staan. Dat leverde gelukkig naast een aantal leuke foto’s hoopvolle signalen op. Jullie, ondernemers gaan door een crisis niet bij de pakken neer zitten. Jullie passen je aan aan nieuwe werkelijkheden en zien soms kansen waar anderen alleen maar bedreigingen zien.

Natuurlijk hebben ook veel van jullie het zwaar. Je zal maar een wintervoorraad hebben ingekocht en je winkel op slot moeten doen. Juist op het moment dat je je jaarlijkse topomzetten behoort te draaien. Of net hebben geïnvesteerd in een nieuwe vestiging en die nu niet mogen openen. Maar we kregen gelukkig ook veel andere positieve verhalen te horen, die we graag met jullie delen. Zoals dat van een van ons, die nu eindelijk tijd vond om zijn zaak grondig te verbouwen en de kosten daarvan flink kon beperken, omdat hij en zijn personeel heel veel zelf konden doen. Zo is hij er straks helemaal klaar voor als de boel weer van slot kan. Of die reclamejongen, die vertelde ondanks alles een uitstekend jaar achter de rug te hebben, mede omdat heel veel bedrijven nu eindelijk aandacht konden besteden aan de mogelijkheden van internet en de sociale media. En de keukens van een aantal restaurants draaiden rond kerst en oud & nieuw overuren om heel veel eten bij de mensen thuis te kunnen bezorgen. Eén van ons grijpt de crisis zelfs aan om een bemiddelingsplatform te starten. Ze is overigens ervaringsdeskundige, want een ander succesvol bedrijf begon ze in 2009, midden in de financiële crisis.

Meer dan ooit werd duidelijk dat service en kwaliteit bepalend zijn voor het succes van je bedrijf. En waar enerzijds sprake is van een wereldwijd speelveld (genoemde bedrijfsstarter laat haar website deels in India bouwen) zoeken we het anderzijds ook weer vaker dichter bij huis. Want waarom zou je een tv bij amazon bestellen als je dat ook bij de plaatselijke detaillist kan doen, die ook helemaal virtueel is gegaan, maar bij wie je na levering nog wel met je vragen terecht kunt en die je in noodgevallen ook zeker snel uit de brand helpt? Kortom: denk in kansen en mogelijkheden en gebruik de crisis om die om te zetten in nieuwe winstgevende activiteiten nu en/of later. Veel succes in 2021!

Fotoalbum met bezochte leden wordt binnenkort toegevoegd.