Vijf vragen aan… Anita van Straaten | Boom Notariaat

anita_van_straaten_nws

Vijf vragen aan… Anita van Straaten | Boom Notariaat

Sinds oktober 2018 is Anita van Straaten eigenaar van Boom Notariaat. Om recht te doen aan de historie van het kantoor, koos zij ervoor om de naam Boom in ere te herstellen. “Bij mijn benoeming als notaris kreeg ik het ondernemerschap er gratis bij. Eigenlijk zijn notarissen geen ondernemers ‘pur sang’, aangezien wij volgens de wet gewoon ambtenaren zijn. Het ondernemerschap was voor mij niet nieuw, omdat ik geruime tijd een cateringbedrijf heb gehad.”

Wat maakt ondernemer zijn leuk en wat is voor jou dit jaar het allerbelangrijkste?

“Ik heb vijf jaar lang een eigen catering- en evenementenbedrijf gehad. Ook nog actief geweest als relatiebeheerder en fondsenwerver en in 2008 het kandidaat-notarisschap weer opgepakt. Als notarieel jurist afwikkeling van nalatenschappen begeleid en ruim vier jaar als kandidaat-notaris gewerkt bij Notariskantoor Delahaije, dat ik in 2018 heb overgenomen. Het ondernemerschap is erg leuk omdat je echt je eigen stempel op het bedrijf kan drukken. Je kan je eigen koers varen en het geeft meer dynamiek in je beroep. Voor mij is het allerbelangrijkste dit jaar dat mijn onderneming met mij als nieuwe notaris bekend wordt in Voorschoten als een toegankelijk, gastvrij en goed kantoor.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou je jezelf scherp als ondernemer?

“Hoe ben je geworden tot wat je nu bent? Met een hele grote dosis doorzettingsvermogen, veel energie en niet bij de pakken neerzitten. Ik hou mijzelf scherp door deel te nemen aan netwerkbijeenkomsten, te sparren met andere ondernemers en zo nu en dan een seminar bij te wonen.”

Wat doe je voor de gemeenschap, met wie doe je zaken?

“Wat ik doe voor de gemeenschap, is lezingen geven voor vrijwilligersorganisaties en ik heb een gratis inloopspreekuur waar iedereen gebruik van kan maken. Dat inloopspreekuur is op woensdagen van 16.00 tot 17.30 uur. Uit hoofde van mijn beroep als notaris doe ik vooral veel zaken met makelaars en hypotheekadviseurs. Als ik zelf iemand nodig heb, benader ik altijd een ondernemer uit Voorschoten. Zo hoop je elkaar werk te geven binnen het dorp.”

Thuissituatie, kinderen, boek op nachtkastje?

“Ik ben gescheiden, heb vier kinderen en twee katten. Mijn kinderen zullen niet in mijn voetsporen treden. Zij hebben allemaal een eigen carrière en dat is (helaas) niet in mijn vakgebied. Lezen schiet er op dit moment echt bij in. Ik ben erg druk met het notariskantoor. Maar als iets een bijzonder boek is, dan is het wel ‘The Fountainhead’ van Ayn Rand.”

Kippenvel, favoriete drankje, volgende vakantiebestemming, bucketlist, vergeten te vragen?

“Kippenvel kreeg ik van het 45-gangen diner bij het inmiddels gesloten driesterrenrestaurant El Bulli in Spanje. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Ik heb wel drie jaar op de wachtlijst gestaan. Het restaurant is een aantal keren verkozen tot beste restaurant van de wereld. Op 31 juli 2011 was El Bulli voor het laatst open. Mijn favoriete drankje is een goed glas rode wijn. Volgende vakantiebestemming is hoogstwaarschijnlijk Ibiza. Een goede vriendin van mij heeft daar een huis. Op mijn bucketlist staat nog een rondreis door Indonesië. Back to my roots. Ik kom uit een Nederlands-Indische familie en ben erg benieuwd naar de plaatsen waar mijn voorouders zijn geboren en hebben gewoond. Vergeten te vragen? Pff niets…”

Fotobijschrift: Anita van Straaten: “Voorschoten is een fantastisch dorp met veel activiteiten. Heb niet echt een mening of er iets anders zou moeten in het dorp.”

Boom Notariaat
Anita van Straaten
Schoolstraat 218
2252 CP Voorschoten
T 071-561 4040
E info@boomnotariaat.nl
I www.boomnotariaat.nl