Vijf vragen aan… Anneke Soonius | Golf 4 Iedereen

Anneke Soonius

Vijf vragen aan… Anneke Soonius | Golf 4 Iedereen

Sinds twee jaar runt Anneke Soonius samen met haar man Joop Golf 4 Iedereen op de Voorschotense Golfclub bij zwembad Het Wedde. “Onze ambitie is dit jaar weer te groeien. Wij willen vooral nog meer mensen aan het golfen krijgen en vooral ook houden. Met name de ouderen om samen iets te ondernemen. Golf is gezond voor lichaam en geest én voor de sociale contacten”, aldus Anneke.

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt ondernemen leuk?
“Mijn echtgenoot was ondernemer en door hem ben ik er ingerold. Ik ben in Utrecht gestart met een winkel in interieurbekleding met als specialiteit de verkoop van kurkvloer en -wanden. Het leuke van ondernemen is dat je letterlijk iets onderneemt en daar de kost mee verdient. In mijn huidige beroep komt er nog bij dat ik ook mijn eigen tijd en dagen in kan vullen. Hiervoor hebben we ook nog 7 jaar een aantal restaurants gehad en in de horeca is eigen tijd en dagen indelen bijna niet mogelijk.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou je jezelf scherp?
“Door te doen wat je wilt, zowel in het leven als in het ondernemen. We hebben veel verschillende bedrijven gehad, maar dat houd je scherp en de uitdaging blijft. Positief in het leven staan is het belangrijkste wat er is. Het leven is te kort om te kniezen of te klagen. Om bij te blijven in mijn vak volg ik ieder jaar wel een cursus en bezoek ik diverse symposia. Verder lees ik elke dag wel iets over mijn vak en kijk ik veel naar wat de professionals doen.”

Met welke andere (Voorschotense) ondernemers doe jij het meest zaken?
“Met de plaatselijke kranten Groot Voorschoten (Agnes Karamat Ali) en de Voorschotense krant (Ellen de Vette). Verder heb ik met Hans Dijksterhuis van Multivision Productions al diverse video’s opgenomen en werk ik samen met WJM evenementen (Willem Jan Molleman). Met Hans Dijksterhuis willen we nu ondernemers motiveren om maandelijks te gaan golfen met na afloop een borrel en hapje om te netwerken. Dit is ook voor ondernemers die starten met golfen. De starter krijgt van ons een golfclinic en kan dan ook de baan in.”

Boek, kippenvel, favoriete drankje en vakantiebestemming?
“Op mijn nachtkastje ligt Open Doelwit van Vince Flynn, een thriller. Kippenvel krijg ik elke keer als ik hoor dat iemand een ongeneeslijke vorm van kanker heeft. Maar ook als iemand ontroerd is door een mooie gebeurtenis en dat kan van alles zijn. Volgende vakantiebestemming is Spanje, voor ons werk, om te kijken of we daar iets voor onze golfers kun organiseren. Golfen, lekker eten en een wijntje. Deze trips doen we ook in Duitsland, België en Portugal. Favoriete drankje is wel een goed glas rode wijn en in de zomer soms een witte wijn.”

Wat staat er op je bucketlist?
Reizen. Nieuw-Zeeland lijkt ons geweldig maar daar moeten we echt wel even voor sparen. Verder naar Canada en dichter bij huis willen we een camper kopen en dan voor enkele maanden door Europa trekken. Dat is echt een hobby van ons, buiten het golfen natuurlijk.”

Golf 4 Iedereen/Voorschotense Golfclub
Anneke Soonius
Richard Wagnerlaan 85
2253 CD Voorschoten
T 06 4229 1529
E anneke@golf4iedereen.nl
I www.golf4iedereen.nl

Fotobijschrift:
Anneke Soonius: “Wij willen nu ook ondernemers motiveren om maandelijks te golfen met na afloop een hapje en een drankje om te netwerken”.