Vijf vragen aan… Bart van der Ham | Suzuki Leiden & Carz by Bart

Bart van der Ham

Vijf vragen aan… Bart van der Ham | Suzuki Leiden & Carz by Bart

In Voorschoten wonen en in Leiden je bedrijf uitoefenen, ook dan kan je lid zijn van onze ondernemersvereniging. Bijvoorbeeld Bart van der Ham die naast zijn autobedrijf Suzuki Leiden, begin dit jaar startte met een nieuw label Carz by Bart. “Vernieuwen en moderniseren is mijn drive. Met Carz by Bart kan iedereen bij ons terecht voor alle andere merken dan Suzuki, met de bijbehorende service en dienstverlening uiteraard.”

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt het leuk?

“Ik ben een echte automan en een eigen bedrijf in deze branche is altijd een droom geweest. Hier voel ik mij als een vis in het water: de vrijheid, de verantwoordelijkheid en de drang om dit bedrijf tot een succes te maken passen perfect bij mij. Ik heb hier veel contact met de mensen uit de omgeving en die waarderen mij voor de service die ik lever. Zo dragen wij met onze diensten bij aan de maatschappij.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou jij jezelf scherp?

“Heel simpel: door hard werken en altijd doorzetten. Ik ben trots op de stappen die ik in het verleden heb gezet, deze hebben mij het eigenaarschap van dit bedrijf gebracht. Ik hou mijzelf scherp door mij constant te realiseren dat ik de verantwoordelijk ben voor 10 man personeel: hun eten, hun drinken, hun vaste lasten…het komt allemaal uit het inkomen dat zij hebben bij mijn bedrijf. Dat geeft mij de drive om te zorgen voor de continuïteit van het bedrijf.”

Wat doe jij voor de gemeenschap en met welke ondernemer doe jij het meest zaken?

“Tijdens de Leidse Peurbakkentocht hebben we zwemmend € 2.629,68 opgehaald voor het onderzoek naar blastoomkanker in het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden. Hierdoor kunnen kinderen die hieraan lijden, hopelijk sneller en vooral ook beter herstellen. Elke hulp is hard nodig, dus een donatie is altijd welkom. Ik werk veel samen met vader en zoon Fred & Ed Schilthuizen van de Suzuki Dealer/Daihatsu- & KIA-specialist in Voorschoten. We wisselen auto’s uit, bestellen onderdelen bij elkaar en leveren auto’s aan elkaars klanten, familie en vrienden. Samen sta je immers sterker.”

Thuissituatie, favoriete drankje, boek en volgende vakantiebestemming?

“Ik woon aan de Leidseweg met mijn partner Marion en twee dochters Merel en Esmee. Mijn zoon Jasper is het huis uit en studeert Werktuigbouw aan de TU Delft en woont daar in een studentenhuis. Ik drink graag een goed glas rode wijn. Het magazine LEVEN ligt op mijn nachtkastje. Daarin kunnen ondernemers zich ook prima presenteren. Volgende vakantie wordt waarschijnlijk Italië. Een schitterend land waar je veel cultuur kan opsnuiven. Het landschap is prachtig en het eten smaakt er altijd héérlijk.”

Laatste keer kippenvel en wat staat er op je bucketlist?

“Ik leverde laatst identieke auto’s af aan twee zussen uit Voorschoten die al jaren klant bij ons zijn. Toen zij wegreden en ik ze uitzwaaide, besefte ik hoe uniek dit eigenlijk is. Echt een kippenvel-momentje. Op mijn bucketlist staat een reis door Zuid-Amerika en dan de Panamericana rijden. En dat met een gave, unieke klassieker. Bijvoorbeeld mijn eigen oldtimer.”

Suzuki Leiden | Carz by Bart
Bart van der Ham
Hoge Rijndijk 328
2314 AN Leiden
T 071 589 9636
E b.vdham@suzukileiden.nl
I www.suzukileiden.nl

Fotobijschrift:
Bart van der Ham: “Het zou mooi zijn als er een op- en afrit voor Voorschoten zou komen bij de nieuwe tunnel, zodat de bereikbaarheid van ons mooie dorp beter wordt.”