Vijf vragen aan… Bas te Riele | HEMA

Bas te Riele

Vijf vragen aan… Bas te Riele | HEMA

“Ik ben zelf geen ondernemer, maar heb het geluk om voor een ras ondernemer te mogen werken. Hij laat mij zijn bedrijf runnen alsof het mijn eigen bedrijf is. Binnen de gemaakte afspraken werk ik samen met mijn team aan een HEMA zoals HEMA bedoeld is: buurtwinkel, plek van ontmoeting, vertrouwd en verrassend”, aldus Bas te Riele bedrijfsleider HEMA en voorzitter van de Centrum Ondernemers Voorschoten.

Wat is voor jouw onderneming dit jaar het allerbelangrijkste?
“De bezoekers van onze winkel zijn dit jaar het allerbelangrijkste. Bezoekers maken namelijk de sfeer, de belevenis en de omzet. Wij willen onze bezoekers blijven verrassen met onze leuke, gemakkelijke, mooie en hoge kwaliteitsproducten voor een eerlijke prijs. Het is aan mij en mijn team om hen zich bij ons in de winkel helemaal thuis te laten voelen.”

Wat doe jij voor de gemeenschap?
“Privé probeer ik samen met mijn buren in de wijk Boschgeest een buurt-AED te realiseren. We zoeken nog sponsoren. Zakelijk gezien ben ik voorzitter van de Centrum Ondernemers en mag ik samen met Hans van den Boogaard, Paul Bruijnzeels, Gerard de Ru en Nancy Hoogendoorn de vereniging aansturen naar de wensen en ideeën van onze leden. Daarnaast proberen wij als HEMA iedereen aan een baan te helpen. Wij geloven erin dat meedoen in de maatschappij heel belangrijk is en daar hoort werken ook bij. Wij werken daarvoor onder andere samen met de gemeente Voorschoten en de stichting Gemiva SVG. Vanuit deze stichting werken er een aantal bijzondere mensen bij ons. Wij hebben speciaal voor hen taken uit functies gehaald die zij niet gewoon goed, maar bijzonder goed kunnen. Zo maken wij samen onze winkel gewoon bijzonder goed voor zoveel mogelijk mensen.”

Thuissituatie, favoriete drankje, kippenvel en vakantiebestemming?
“Ik woon samen met mijn vriendin Maaike, eigenlijk mijn vrouw maar het huwelijk is er nog niet van gekomen, mijn dochter Yentl (5) en zoon Liam (1). Huisdieren hebben we niet, maar we bezoeken wel regelmatig de kinderboerderij. Voor mijn kinderen hoop ik dat ze iets gaan doen waar ze gelukkig van worden. Mijn favoriete drankje is, afhankelijk van het tijdstip van de dag, koffie of een Bacardi cola. Mijn moment van kippenvel hou ik voor mijzelf. Onze volgende vakantie is een weekend Hof van Saksen. Lekker met het gezin in een schoon en sfeervol bungalowpark met een mooi zwembad en fijne horeca. Genieten van elkaar en ja hebben de kinderen het leuk dan hebben wij het als ouders het ook leuk.”

Wat staat er op je bucketlist en waarom?
“Met een quad dwars door de woestijn rijden en overnachten in een tent om ’s morgens de zonsopgang te zien. Lijkt mij machtig om die enorme zandvlakte te beleven.”

Wat ben ik je vergeten te vragen?
“Waarom ik zelf geen ondernemer ben en wat ik dan zou doen als ik het wel was? Het antwoord zou zijn dat ik een echte HEMA-fiel ben en het een ontzettend leuk bedrijf vindt. Wie weet brengt de toekomst mij mijn eigen HEMA…”

HEMA Voorschoten
Bas te Riele
Schoolstraat 140
2251 BK Voorschoten
T 071 580 8080
E fm-220@hema.nl
I www.hema.nl

Fotobijschrift:
Bas te Riele: “Als HEMA geloven we erin dat meedoen in de maatschappij heel belangrijk is en daarom bieden wij o.a. werkervaringsplaatsen”.