Vijf vragen aan….Berthold van Veen (Van Veen assurantiën & hypotheken)

Vijf vragen aan ….

Berthold van Veen | Van Veen Assurantiën & Hypotheken

Berthold van Veen heeft een eigen hypotheek- en assurantiekantoor in Voorschoten. Met negen medewerkers adviseert hij particulieren, ondernemers en bedrijven over schadeverzekeringen en hypotheken. Sinds november 2016 is Inge via het WerkgeversServicepunt bij Berthold in dienst getreden.

Waarom heb jij gekozen voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt?
Ik woon en werk in Voorschoten en ben betrokken bij Voorschoten. Om die reden vind ik het belangrijk om een Voorschotenaar met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Dat mes snijdt aan twee kanten. Iemand uit Voorschoten is ook meer betrokken bij een bedrijf in Voorschoten en financieel is het eveneens aantrekkelijk. Het bespaart mij reiskosten en door de subsidieregelingen loop ik minder risico.”

Hoe is een en ander in zijn werk gegaan?
“Het WerkgeversServicepunt is eigenlijk continu op zoek naar ondernemers die bereid zijn om iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt te plaatsen. Eigenlijk zou de gemeente Voorschoten een eigen uitzendbureau moeten hebben waarbij ik mensen voor een bepaald aantal uren zou kunnen inhuren. Daar wil de gemeente niet aan en zo ben ik bij Chantal Ekkel terechtgekomen. Ik zocht iemand die ons administratief kon ondersteunen en vooral ons archief kon digitaliseren. Chantal heeft Inge voorgesteld en dat was meteen een schot in de roos.”

Wat moet jij investeren om dit mogelijk te maken?
Inge kan niet langer dan vier uur per dag werken en moet ook vooral in een rustige omgeving werken. Dat betekent dat wij voor haar een aparte kamer hebben ingericht en dat een van mijn medewerkers haar begeleidt. Zij was sinds 1 september 2016 twee maanden op proef, zonder dat daar voor mij kosten aan verbonden waren. In november hebben wij haar in dienst genomen. Al snel bleek namelijk dat zij aanzienlijk meer in haar mars had. Zij is handig met computers en inmiddels ook prima in staat om nieuwe klanten in ons assurantiesysteem in te voeren. Het scannen voor een digitaal archief klinkt simpel, maar is het niet. Elk document moet wel bij de goede klant onder de goede noemer geplaatst worden. Dat vergt wel enige kennis. In eerste instantie werkte zij drie ochtenden en nu vijf dagen vier uur per dag. Inmiddels is er ook geen continue begeleiding meer nodig.”

Zou je het andere ondernemers aanraden?
“Ja, absoluut. Het loont de moeite om vooral te denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen van mensen. Het levert je veel op, ook qua imago. Mensen zien je betrokkenheid en dat straalt af op je bedrijf. Het mes snijdt echt aan twee kanten. Ja het kost tijd, maar dat is het echt waard.”

Wat levert het Inge op?
“Het geeft enorm veel voldoening om te zien hoe Inge opleeft sinds ze bij ons aan het werk is. Ze groeit in haar werk. Ze krijgt steeds meer verantwoordelijkheden en we merken dat ze soms langer dan die vier uur per dag kan werken. Dat is voor haar ook heel fijn. Zij kan bij ons doorgroeien en zij kan bij ons haar ei kwijt. Dat te zien, is ons veel waard.”