Vijf vragen aan Christiaan Verhoog | Verhoog’s Bakkerij

Vijf vragen aan Christiaan Verhoog | Verhoog’s Bakkerij

‘Gewoon doorgaan en flexibel zijn’

Voor Christiaan Verhoog ziet elke dag er in deze tijd anders uit. “Mensen zijn onrustig, maar ook heel begripvol in de winkels. Men kiest duidelijk voor veiligheid en geborgenheid in de privésfeer. Zelf probeer ik mijzelf en mijn omgeving gezond te houden.” De winkels van Christiaan zijn te vinden in Voorschoten, Leiden, Wassenaar en Den Haag.

door Manon Vonk

Wat betekenen de crisis en de maatregelen van de overheid voor je bedrijf?
“Het is ingrijpend. Na de melding op die zondag in maart waren wij binnen een week rond met het creëren van een veilige omgeving voor het bedrijf, de medewerkers en onze klanten. Ons bedrijf moest door draaien vanwege de voedselvoorziening. Koopmomenten werden verschoven. Daardoor was het soms lastig om de productie in te schatten. Dat is nu nog zo. Grote miskleunen hebben wij nog niet gehad en gelukkig is er begrip bij de klanten. We hebben veel geïnvesteerd in veiligheid en ook gekeken naar de lange termijn. Zo hebben we zelf desinfectie apparaten ontwikkeld, schoonmaakprotocollen opgezet, de webshop aangepast, het assortiment veranderd en het bezorgen meer gestructureerd.”

Hoe en op en welke manier maak je er toch het beste van?
“Gewoon doorgaan en flexibel zijn. We overleggen meer en daardoor hebben we sneller het beste resultaat. Samen met onze klanten hebben we gratis gebak geschonken aan de verzorgingshuizen. Dat was een mooie positieve actie.”

Hoe ga jij binnen je bedrijf om met de anderhalve meter economie en wat betekent dat voor jouw onderneming?
“Onze klanten kunnen in al onze winkels goed terecht, op één na. Door de luifels kunnen klanten gelukkig ook bij slecht weer goed buiten wachten. De Treubstraat gaan we versneld verbouwen. Qua verkoop van artikelen wordt het overzichtelijker en het wordt veiliger als mensen moeten wachten. De winkel in Den Haag is al zo verbouwd! Overigens biedt de winkel aan de Van Beethovenlaan ook veel overzicht en veiligheid. Wij merken dat veel meer klanten daar heen gaan. Achter de toonbank is het amper goed te doen. Bij het eerste vermoeden van verkoudheid blijven onze medewerkers thuis. In de productie gaat het iets makkelijker.”

Wordt het ooit nog zoals het was?
“Groepsimmuniteit bereiken gaat denk ik erg lang duren. Je ziet ook al weer oplevingen van het virus in het buitenland. Die verwacht ik hier ook. De oplossing is een vaccin, maar dat gaat nog lang duren. Dan zitten we zeker al in 2021. Het gaat nog een hoop ellende geven. Bedrijven gaan failliet en een depressie ligt op de loer. Een voordeel is dat mensen enorm creatief worden en anders gaan denken over leven en werk. Wellicht dat dit op de lange termijn grotere voordelen gaat bieden. Het creëert ook kansen, zeker als dat ondersteund wordt met hulp van de overheid en financiers. Dat het ‘anders’ gaat worden is zeker.”

Hoe nu verder in Voorschoten en heb je nog tips?
“Handel snel en denk niet in problemen, neem het zoals het is. Kijk hoe anderen het (goed) doen. Zo zal ook de lokale overheid sneller en pragmatischer moeten gaan handelen. Steun elkaar privé en koop lokaal. Doe vooral wat je gevoel je ingeeft en hou het belang van jezelf en de klanten in evenwicht naar eer en geweten. Wees open over verkeerde beslissingen. Draai ze snel terug. Liever vliegend dan kruipend door de dag gaan en … kalmte kan je redden.”

Verhoog’s Bakkerij
Christiaan Verhoog
Vestigingen Voorschoten
Treubstraat 15 en Van Beethovenlaan 21
T 071 561 2664 en 071 561 4727
E bakkerij@verhoog.com
I www.verhoog.com

Bij de foto: Gezonde ambachtelijke bakkersproducten. Christiaan Verhoog zorgt er elke dag voor.