Vijf vragen aan….Coen den Hollander

Coen den Hollander | Aannemersbedrijf Den Hollander VOF

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt het leuk?
Zo, dat is een lekkere binnenkomer. Het idee van vrijheid is denk ik mijn drijfveer. Uiteindelijk ben ik net zo goed in dienst, maar dan van mijn klanten. Ik houd van het idee dat ik zelf kan kiezen waar mijn bedrijf naar toe gaat. Zelf je koers bepalen, maakt het leuk. Als er in het bedrijf iets mis gaat, is dat mijn schuld; ook al maakt mijn collega de fout; ik heb hem aangenomen. Dat werkt andersom ook, vind ik. Als er in het dorp goede verhalen over mijn bedrijf de ronde doen maakt mij dat enorm trots, ook al loop ik zelf niet meer met de hamer in mijn hand rond.

Wat is voor jouw onderneming dit jaar het allerbelangrijkste?
De introductie van de Luxbox. Deze heb ik afgelopen vrijdag voor het eerst kunnen laten zien, het is een vergunningsvrije dakkapel. Door een heel slimme maatvoering valt deze Luxbox precies binnen de wetgeving voor dakramen, terwijl er net zo veel ruimte mee wordt gewonnen als een normale dakkapel. Vanaf heden is deze Luxbox hier op de werkplaats te bekijken. www.luxbox.nl.

Wat zou jij graag anders willen in Voorschoten en met welke andere (Voorschotense) ondernemer doe je het meest zaken?
Pfoe. Al met al denk ik dat we goed op weg zijn hier. Voor mijn vak zie ik niet veel verbeteringen, als inwoner verbaast het mij soms dat er zo weinig samenhang is met Recreatiegebied Vlietland. Niemand pendelt op en neer voor het waterspeelpark, de strandjes of die hoog-in-de-bomen attractie. Dit zou vanuit de Voorstraat, via de aan te leggen haven, perfect kunnen. Ook zou ik aanraden een betere koppeling te maken tussen de winkelstraat en het Berkhoutpark. Die combinatie, zeker met de nieuwe speeltuin, kan goud waard zijn. Ik maak er een punt van zo veel als mogelijk zaken te doen met ondernemers uit het dorp. Ik besteed natuurlijk nogal wat werk uit en dan werk ik vaak met Den Heijer stukadoors, fa. Freek van Os en Zitman & Co. Als ik iets met reclame doe komt de combinatie Spore Creation en Royal Print om de hoek kijken om maar wat te noemen. De bussen zijn in onderhoud bij Hamers hier in de Dobbewijk, ga zo maar door. Steeds vaker doe ik ook zaken met bedrijven uit Wassenaar. Of dat te maken heeft met de mogelijke samenvoeging denk ik niet, we werken nu eenmaal zeer regelmatig ook in Wassenaar.

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou je jezelf scherp?
Heb je een poosje? Om daar in twee zinnen antwoord op te geven is lastig. Als ondernemer denk ik wel dat ik gevormd ben door mijn praktijkervaring. Ik ben onderaan de ladder begonnen als stagiair bij collega’s in de regio waardoor ik goed snap hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. De mannen daar moeten het uiteindelijk doen natuurlijk. Gaandeweg ben ik steeds minder gaan timmeren en meer gaan adviseren en typen. Dat is ook wat ik het leukst vind nu. Ik houd mijzelf scherp door te praten met collega-ondernemers. Dat is wel de kern. Dat kan bij de OVV, of met mijn collega bestuursleden bij de VOD. Sinds kort zit ik bij de Ronde Tafel, ik moet iedereen nog beter leren kennen daar maar nu al weet ik dat er daar een paar mensen zitten die een hele heldere kijk op ondernemen hebben.

Welk boek ligt er op je nachtkastje en wat staat er op je bucketlist?
Nu ‘Dictator’ van Robert Harris, de afsluiter van de Cicero trilogie. Typisch een boek voor mij; gestoeld op feiten waardoor je echt een beeld krijgt van hoe het er toen aan toe ging. Aan de hand van zo’n verhaal krijg je inzicht in hoe de maatschappij toen functioneerde. In dit geval dus het Romeinse Rijk vlak vóór het begin van onze jaartelling. Hoewel ze zelf al begonnen waren met tellen. Op mijn bucketlist staat een lange zeereis. Ik ben al sinds mijn twaalfde met grote regelmaat op het water te vinden, nu wat minder dan voorheen, en ik zou een Atlantische oversteek echt een prestatie vinden. Ik zoek dan alleen wel nog iemand met ervaring en een boot 😉