Vijf vragen aan… Dieuwertje en Ian | SupMoves

SupMoves

Vijf vragen aan… Dieuwertje en Ian | SupMoves

 

Suppen is een van de meest trendy bezigheden van de laatste jaren. Het kan in een sloot, op een meer, in een natuurgebied of op zee, maar ook door de grachten van Leiden. “Ons doel met SupMoves is om onze passie voor bewegen op het water over te brengen op een nieuw publiek”, zeggen Dieuwertje Spek en Ian Volwater. “Dat is ook voor komend jaar het centrale thema.”

Waarom ben jij ondernemer? Wat maakt ondernemer zijn leuk?
Dieuwertje: “Ik heb er nooit bewust voor gekozen, het kwam op mijn pad. Je hebt zelf de touwtjes in handen en creëert een eigen manier van werken. Eenmaal gevonden, geeft dit stiekem best een trots gevoel. Werkt het niet, dan zoek ik verder naar iets wat wel werkt. Je bent continu aan het vernieuwen, waardoor het nooit saai is.”
Ian: “Ik ben gek op nieuwe uitdagingen en kennis opdoen. Het leukste aan ondernemen is de vrijheid. Je bepaalt zelf wat je waar doet en wat voor jezelf belangrijk is. Elke dag is anders en ik leer dagelijks nieuwe dingen. Je moet ook goed kunnen schakelen. Het ene moment zit je op kantoor, op het andere moment ontmoet je nieuwe mensen die je energie geven.”

Wat zou jij graag anders willen in Voorschoten?
Dieuwertje en Ian: “Meer waterverbindingen door heel Voorschoten zodat we met onze sport meerdere routes kunnen maken en bijvoorbeeld in het dorp een arrangement kunnen aanbieden met een tussenstop.”

Hoe hou je jezelf scherp als ondernemers?
Dieuwertje: “Blijven rond kijken en vernieuwen. Het is altijd goed om te zien hoe andere mensen dingen aanpakken. Hier kan je veel van leren. Niet elke manier werkt voor elke ondernemer. Hier vind je je eigen weg in. Het is zeker belangrijk om je ogen open te houden naar de buitenwereld.”
Ian: “De juiste balans tussen werk en ontspanning is belangrijk. Ik gun mezelf af en toe een break om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen, dit door lekker met een sloep het water op te gaan, te sporten of achter de schermen te kijken bij andere bedrijven.”

Met welke andere ondernemer doe jij het meest zaken?
Dieuwertje en Ian: “Met Ad Spek Watersport. SupMoves is gevestigd op Recreatiegebied Vlietlanden bij Ad Spek Watersport op het terrein. Dit is onze vaste plek. Hierdoor kunnen we alles aanbieden; een mooie opslag ruimte, opstappen aan het water en verkoop van materiaal in de winkel van Ad Spek Watersport.”

Boek, kippenvel, vakantie en favoriete drankje?
Dieuwertje: Op dit moment ‘Intuïtie’ van Malcolm Gladwell. Het is een boek met interessante weetjes, waardoor je onbewust anders naar dingen gaat kijken. Kippenvel letterlijk en figuurlijk van de kou. De kou betekent ook dat ons Sup-seizoen er op zit, ook dat geeft rillingen. Volgende vakantiebestemming is Barcelona. Geweldige stad en er woont een goede vriendin. Tijdens een avondje uit een heerlijk wijntje of een biertje, maar mijn favoriete drankje is water. Als sportliefhebber beweeg ik veel en water is daarbij onmisbaar.”
Ian: “Op dit moment geen boek op mijn nachtkastje. Als ik lees zijn het tijdschriften zoals de Watersportkampioen. Ook vind ik het leuk om te kokkerellen uit kookboeken. Ik kan kippenvel krijgen van goede muziek, maar ook als ik jong en oud heb weten te enthousiasmeren voor watersport. Volgende vakantiebestemming is Curaçao, vanwege de combinatie van relaxen, sporten, natuur water en zon. Mijn favoriete drankje thuis is Ice tea green en in het weekend een biertje of een baco.”

Fotobijschrift:
Dieuwertje en Ian: “Suppen is bewegen, sporten, relaxen en dat alles in de natuur. Het enige wat je kan verliezen is je evenwicht.”

SupMoves
Rietpolderweg 2-6,
2266 BM Leidschendam
T 071-5613616
E info@supmoves.nl
I www.supmoves.nl