Vijf vragen aan… Ed de Jong en Marco van Leeuwen | Keukenstudio Voorschoten

keukenstudio2

Vijf vragen aan… Ed de Jong en Marco van Leeuwen | Keukenstudio Voorschoten

‘Klanten blij maken is het mooiste wat er is’

Jarenlang waren Peter Keijzer en Jan van Leeuwen het gezicht van Keukenstudio Voorschoten. Op 1 januari hebben Ed de Jong (43) en Marco van Leeuwen (30 en zoon van) het stokje overgenomen. Zij staan voor de uitdaging in deze bijzondere tijd de succesformule van hun voorgangers voort te zetten en uit te bouwen door in te haken op de nieuwste trends en ontwikkelingen. En service en kwaliteit hoog in het vaandel te blijven houden.

door Bert Westra

Wie zijn Marco en Ed?
Ed, samenwonend met een lieve vriendin: “Zo’n 20 jaar geleden ben ik bij de Keukenstudio in dienst getreden. Aanvankelijk om het tekenwerk en de orderverwerking te doen. Maar het was soms zo druk in de zaak, dat ik ook steeds meer direct klantcontact kreeg. Dat vond ik wel zo leuk. Een keuken aanschaffen doe je niet even. Ik leef me graag in in mensen en hun wensen. Ze enthousiast maken maakt me zelf ook blij.” Marco, eveneens samenwonend, maar ook nog met een peuter van 2 ½ thuis en een tweede kind op komst: “Ik zit nu ruim 3 jaar in de zaak. Net als Ed heb ik een detailhandelsopleiding. Ook ik geniet van het inspireren van mensen tot het maken van iets moois en functioneels van een heel belangrijke plek in huis.”

Wat is zo boeiend aan jullie vak?
Marco en Ed: “Elke keuken is maatwerk. Je helpt mensen bij een beslissing voor soms wel 15 of 20 jaar. We zijn er bijzonder trots op dat veel klanten ons ook na zo’n lange periode opnieuw weten te vinden. Ook ons vak is voortdurend in beweging. Wij haken steeds direct in op alle innovaties. Koken op gas is al bijna helemaal uit. Slimme stoomovens, inductie afzuigers en energiezuinige quookers zijn daarentegen zeer in trek. Verduurzaming wordt ook in onze branche steeds belangrijker. Onze Nederlandse toeleveranciers zijn koplopers op dat gebied.”

Werken jullie ook samen met andere plaatselijke ondernemers?
Ed en Marco: “Wij verwijzen onze klanten graag door naar andere ondernemers in het dorp. Of het nu om een nieuwe keukenvloer, schilderwerk of een verbouwing gaat. Ze moeten wel net zo servicegericht als wij zijn.”

Welke invloed heeft corona op jullie bedrijfsvoering?
Marco: “We moesten wel even schakelen toen half december de deur op slot moest. En dat terwijl we net een prima jaar achter de rug hadden. Het meer thuis zijn zorgt ervoor dat veel mensen nu eindelijk hun verouderde keuken vervangen.” Ed: “Op dit moment gaan we bij klanten thuis op bezoek. Dat heeft ook zijn voordelen. Je kunt ter plekke direct de mogelijkheden bekijken, ideeën delen en de maten opnemen. Gelukkig levert ook dit voldoende orders op voor ons vaste team mensen. We hoeven nog geen beroep op overheidssteun te doen. Behalve in Voorschoten komen we ook in Wassenaar en elders in de regio.”

Wat zijn jullie belangrijkste doelen voor de komende tijd?
Marco en Ed: “We willen over 25 jaar nog steeds keukens op deze plek verkopen. We zijn blij dat Jan en Peter, onze grote voorbeelden, ons nog een aantal jaren willen blijven helpen en adviseren. Wij hopen onze trouwe klantenkring tot in lengte van jaren de mooiste en beste keukens te kunnen blijven leveren.”

Keukenstudio Voorschoten
Ed de Jong en Marco van Leeuwen
Kon. Julianalaan 46
2251 EA  Voorschoten
T 071-5615927
I www.keukenstudiovoorschoten.nl
E info@keukenstudiovoorschoten.nl

Foto: Ed de Jong en Marco van Leeuwen, hier samen met gastvrouw Annelies Wortman en vader Jan: “Klanten blij maken is het mooiste wat er is.”