Vijf vragen aan … Emilie Vergne ǀ BijDeHand Begeleiding

emilie2

Vijf vragen aan … Emilie Vergne ǀ BijDeHand Begeleiding

Ruim 10 jaar geleden startte Emilie Vergne een kinderpsychologische praktijk, die inmiddels drie vestigingen kent. Voor haar cliënten zocht ze een goede huiswerkbegeleiding, die ze vond bij BijDeHand Begeleiding, een bedrijf dat ze ruim 5 jaar geleden van de oprichter overnam en inmiddels met een tweede vestiging in ons eigen dorp heeft uitgebreid. Daarnaast is ze ook de educatieve dienst ‘Vergne Educatief’ gestart, waarmee ze basis- en middelbare scholen helpt.

Hoe combineer je privé en zakelijk?

“Ik ben getrouwd en heb drie kinderen van 10, 3 en ruim een half jaar. De kinderen kunnen nu even niet naar de oppas, omdat die in de kwetsbare doelgroep valt. Gelukkig nemen een paar fantastische oppasmeisjes dat nu deels over en is mijn man momenteel ‘between two jobs’. Daarnaast kan ik vanuit huis werken en bijvoorbeeld thuis ook mijn oudste helpen bij haar schoolwerk. We zitten wel ook nog in een grote verbouwing. Echt effectief werken is er voor mij nu dan ook niet bij.

Hoe ervaar je de crisis?

“Allereerst gaan mijn gedachten en zorgen uit naar de mensen, die ziek geworden zijn en hun families. En daarnaast naar alle andere mensen die op de één of andere manier worden geraakt. Ik heb veel vertrouwen in de aanpak van de overheid, maar ook van mijn eigen team van ruim 30 personen. Ik voel me redelijk rustig, maar soms drukt de verantwoordelijkheid toch erg op mij. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen veilig kan werken? En hoe redden we het financieel? Daarnaast zie ik wel hoe goed eigenlijk alles geregeld is in ons land. In India, waar mijn schoonvader deels woont, is dat wel anders.”

Wat is en wordt er allemaal veranderd?

“De jeugdhulpverlening laten we zoveel mogelijk doorlopen. Het gaat immers om kwetsbare gezinnen. We videobellen waar mogelijk, maar als het toch nodig is, maken we ook fysieke afspraken, waarbij de regels van het RIVM in acht worden genomen. Ook BijDeHand gaat op deze manier door. We hebben wel een groter aantal opzeggingen dan normaal. In samenwerking met de Voorschotense scholen geeft BijDeHand daarnaast ook een aantal andere leerlingen op onze locatie les. We werken daarbij in meerdere shifts om de kinderen goed uit elkaar te kunnen plaatsen. Lesgeven aan kinderen uit verschillende klassen betekent improviseren en snoeihard werken. We zijn daarnaast ook in gesprek met de scholen over het opzetten van ondersteuning in de mei- en zomervakantie om inhaalslagen te maken, zodat de kinderen in september toch gewoon aan een volgend schooljaar kunnen beginnen. Ouders kunnen hun kinderen ook rechtstreeks bij ons aanmelden.”

Maak je ook gebruik van de crisisregelingen van de overheid?

“We hebben werktijdverkorting en de eenmalige financiële tegemoetkoming aangevraagd. Als we die niet nodig blijken te hebben, kunnen we er altijd nog vanaf zien. Toen de crisis op ons afkwam, schoot ik in de overlevingsmodus. Je probeert alles te beschermen, wat je hebt opgebouwd. Maar nieuwe ideeën komen ook op en ik blijf dan ook toekomstgericht.”

Hoe nu verder in Voorschoten?

“Ik vind het enorm belangrijk plaatselijke ondernemers te steunen. Zo koop ik zowel privé als zakelijk groenten en fruit bij Vertelman en chocolade bij de Chocolaterie. Ik zou graag willen dat iedereen dat doet. En de ondernemers geef ik graag mee dat ze vooral vertrouwen in zichzelf moeten houden. Dan komen we samen sterker dan ooit uit deze crisis.”

BIJDEHAND BEGELEIDING
Papelaan 85 S
T 06-14370323
E info@bijdehandbegeleiding.nl
I www.bijdehandbegeleiding.nl

Bij de foto: Emilie Vergne: “Ik vind het fantastisch te zien dat iedereen elkaar helpt en een warm hart toedraagt.”