Vijf vragen aan….Ferry Jansen | The Readshop Express | DIO | PRIMA

read-shop-dio-prima-personeel

Vijf vragen aan ….

Ferry Jansen | The Readshop Express | DIO | PRIMA

In november 2014 start Ferry Jansen met de Read Shop in Winkelcentrum Hofland. Nu bijna drie jaar later heeft hij zijn winkel uitgebreid met een drogisterij en huishoudelijke artikelen. Het leukste aan zijn werk vindt hij het contact met zijn klanten en de juiste producten voor hen vinden.

Wat is voor jouw bedrijf dit jaar het allerbelangrijkste?
“Het allerbelangrijkste voor mij dit jaar is een succes maken van deze nieuwe winkel. We hebben fors moeten verbouwen om het te maken zoals het nu is en zoals bij bijna elke verbouwing zitten er altijd dingen tegen. Dat betekent dat mijn kosten hoger zijn uitgevallen. Dus is mijn eerste prioriteit nu: uit de kosten komen.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou jij jezelf scherp?
“Voor mij is mijn opvoeding door mijn ouders heel belangrijk geweest. Daarnaast heb ik enorm veel geleerd en vooral heel veel levenservaring opgedaan in de ruim 25 jaar die ik heb gewerkt voor Nationale-Nederlanden. Ik houd mijzelf scherp door contacten met collega-ondernemers, door veel met vertegenwoordigers te spreken en door beurzen op mijn vakgebieden te bezoeken. Je moet namelijk in dit werk wel up-to-date blijven.”

Wat zou jij graag anders willen in Voorschoten?
“Dat vind ik best een lastige vraag. Mijn winkel is gevestigd in Winkelcentrum Hofland. Het zou goed zijn als de andere winkels daar meer zichtbaar worden. Heel veel mensen denken nu dat er alleen een Jumbo gevestigd is. Daar werken wij overigens wel goed mee samen en bijvoorbeeld ook met Plenty Gifts. Die hebben leuke artikelen en kalenders die mooi aansluiten op ons assortiment.”

Vertel eens iets verder over jezelf?
“Ik woon samen met mijn vrouw Monique en onze kinderen Jermy (19) en Sam (15) in Nootdorp. Twee honden Indy en Ayla completeren het gezin. Op mijn nachtkastje heb ik een notitieblokje liggen voor alle ideeën die vooral ’s nachts opkomen. Ik vind het heerlijk om na een voetbalwedstrijd een biertje te drinken, maar voor een bocootje (Borrel van Ketel met een cola) mag je mij ook wakker maken. Ik word emotioneel op momenten als bij die wedstrijd van Ajax waar het publiek massaal ging klappen voor Nouri. Echt kippenvel. Mijn volgende vakantiebestemming wordt Amerika. Die heb ik opnieuw op onze bucketlist gezet. We hebben al genoten van Californië, nu willen we graag Florida verkennen.”

Wat ben ik je vergeten te vragen?
“Je bent vergeten te vragen naar de sfeer in de (nieuwe) winkel. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. Het moet vooral gezellig zijn en er moet veel tijd zijn om te lachen. Dat maakt het voor mijn personeel leuk, maar vooral ook voor mijn klanten. Het is toch veel fijner om een winkel binnen te lopen waar iedereen zichtbaar plezier heeft in zijn werk en bezig is om het de klanten naar de zin te maken?”