Vijf vragen aan….Frank Moerkerk | Moerkerks Plantenparadijs

Frank Moerkerk

Vijf vragen aan…Frank Moerkerk | Moerkerks Plantenparadijs

 

Frank Moerkerk (Moerkerks Plantenparadijs) had geen vooropgezet plan om in het familiebedrijf te gaan werken. “Ik ben er ingerold en gaandeweg begon ik het heel erg leuk te vinden. Ik mag mooie dingen kopen en vind het heerlijk om met mijn klanten in de weer te zijn. Met dit mooie weer loop ik in korte broek en op teenslippers met water te spelen. Een continu vakantiegevoel. Wat wil een mens nog meer.”

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt ondernemer zijn leuk?
“Ik ben inmiddels de derde generatie die in de zaak staat. Mijn Opa had een kwekerij van bloemen. Mijn vader is met planten aan de slag gegaan en ook zit ‘in de planten’. Vroeger was ik een verlegen ventje. Praten heb ik echt geleerd op de markt in Rotterdam. Ik heb zowel op de markt in Rotterdam, IJsselmonde als in Voorschoten gestaan, ruim 30 jaar. Ik ben graag zelfstandig en wil de dingen graag op een goede manier doen en op mijn manier. Dat maakt ondernemer zijn leuk wat mij betreft. Het familiebedrijf ben ik ingerold. Dat was geen vooropgezet plan. Ik zeg weleens gekscherend doe je best op school want voordat je het weet heb je een tuincentrum…Mijn werk is hartstikke leuk. Ik zou niet anders willen.”

Wat is voor jouw bedrijf dit jaar het belangrijkste?
“Water. Zonder water geen frisse planten. Zeker met deze ongelooflijke mooie en warme zomer is watergeven heel belangrijk. En zonder dollen, water geven is een vak apart. Ik merk dat dit ons onderscheidend maakt van collega’s. Kennis van de handel, steeds verse producten, personeel met liefde voor het vak. Ik ben heel trots op mijn mensen. We draaien een fantastisch jaar en zonder hen was dat niet mogelijk geweest.”

Wat zou jij in Voorschoten graag anders zien en met wie doe jij zaken?
“Heb je even…De communicatie vanuit de gemeente richting ondernemers zou wat mij betreft echt wel een stuk beter kunnen. Midden in het voorjaar zonder overleg de weg voor je winkel opentrekken. Dat kost mij gewoon omzet en dat kun je niet afdoen als ondernemersrisico. Ik doe met heel veel ondernemers in het dorp zaken. Via de OVV kom ik er veel tegen.”

Hoe hou jij jezelf scherp en wat doe jij voor de gemeenschap?
“Ik doe wat de ‘grote jongens’ ook doen. Ik bezoek beurzen in binnen- en buitenland. Ik betrek mijn planten, zoals de olijfbomen, vanuit Spanje en Italië. Ik onderhoud hele goede contacten met mijn leveranciers en kwekers. Zorg dat ik mooiere en betere handel heb dan mijn collega’s en bovenal luister ik gewoon heel goed naar mijn klanten. Wat ik doe voor de gemeenschap? Heb net nog een hele dag houten pallets voor het bouwdorp Voorschoten gereden…”

Boek op nachtkastje, kippenvel en volgende vakantie?
“Het antwoord op het boek moet ik je schuldig blijven. Ik lees geen boeken. De laatste keer kippenvel? Toen mijn dochter voor het eerst op de vrachtwagen zat en de handel ging halen. Dat was wel een kippenvelmomentje. De volgende vakantie gaat geloof ik naar Italië.”

E info@moerkerksplantenparadijs.nl

I www.plantenparadijs.nl