Vijf vragen aan… Fred Snelderwaard | Koeleman Accountants & Belastingadviseurs

fred_slieder

Vijf vragen aan… Fred Snelderwaard | Koeleman Accountants & Belastingsadviseurs

Fred Snelderwaard is belastingadviseur en mede-eigenaar van Koeleman Accountants & Belastingadviseurs én gloednieuw bestuurslid van de Ondernemersvereniging Voorschoten. “Blije en tevreden klanten geven mij heel veel energie. In mijn werk wordt ICT steeds belangrijker door de gestelde eisen.”

Waarom ben jij ondernemer? Wat maakt ondernemer zijn leuk?

“Ik weet niet of ik een ondernemer geworden ben of dat zoiets in je genen zit. Ik stond altijd wel vooraan als het ging om het realiseren van dingen. Ook was ik vroeger op bepaalde vlakken al ambitieus. Het gevoel om zelf de zaken in eigen hand te hebben is wel de grootste drijfveer. Dat geeft veel vrijheid en voldoening, maar de verantwoordelijkheid is ook groot en dat is soms lastig. Maar ik zou niet anders meer willen (en ook niet kunnen).”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou je jezelf scherp?

“Qua ondernemerschap en werkwijze ben ik gevormd door mijn vroegere werkgevers (Deloitte en Tymstra en Peltzer). Vooral dat laatste kantoor, dat extreem gericht was op service aan klanten, is heel belangrijk geweest voor mijn ontwikkeling. Als persoon word je gevormd door je opvoeding en de mensen en ervaringen die je tegenkomt in je leven. Vooral onze klanten houden mij scherp. Daarnaast is fysiek fit zijn erg belangrijk voor me. Ik train al heel lang bij Sportinstituut Goederaad.”

Hoe ziet je thuissituatie eruit? Gaan je kinderen hetzelfde doen?

“Ik heb een superleuke en lieve vriendin Monique die in Leiden woont (we ‘latten’). Ik woon in Voorschoten met mijn jongste zoon (24). Wij hebben een echt mannen-huishouden. We zijn veel op pad en komen elkaar thuis ‘tegen’. Wel heel erg leuk om met hem samen te wonen. Mijn oudste zoon (26) woont in Utrecht en zie ik niet zo vaak als ik zou willen. Zij zitten beiden op een totaal ander spoor. De oudste zit op de Hogere School voor de Kunsten (regie) en de jongste doet de Sociaal Pedagogische Hulpverlening op de Hogeschool Leiden… dus de kans dat ze hetzelfde gaan doen…”

Boek, kippenvel, vakantiebestemming en drankje?

“Er ligt geen boek op mijn nachtkastje (die heb ik trouwens ook niet!). Lezen is heerlijk, maar ik doe het eigenlijk alleen op vakanties. Ik lees wel veel vakliteratuur. Kippenvel? Pfff, heel wisselend. Kreeg laatst de mededeling van een ernstige ziekte bij een klant. De emotie die bij dat soort dingen loskomt… Ook had ik kippenvel bij de winst van Ajax op Juventus. Die intense blijdschap en emotie. Dat is kippenvel, ongeacht welke club het is. Volgende vakantie is zon in Griekenland. Drankje? Ik ben koffie-gek. Maar witte wijn of een biertje op een terras in de zon met leuk gezelschap is super.”

Bucketlist?

“Ik ben gek op vliegtuigen, dat is al een tik van vroeger. Ik ben ooit begonnen met het halen van mijn vliegbrevet, maar door tijdgebrek weer gestopt. Dat staat dus op de bucketlist.”

Koeleman Accountants & Belastingadviseurs
Fred Snelderwaard
Koningin Wilhelminalaan 8
2252 GN Voorschoten
T 071 5617950
E fsnelderwaard@accountantskoeleman.nl
I www.accountantskoeleman.nl

 

Fotobijschrift: Fred Snelderwaard: “Lezingen geven over mijn vak, met lekker veel interactie, vind ik ongelooflijk leuk om te doen”.