Vijf vragen aan….Reza Farsi | Gezondheidscentrum Voorschoten

rezafarsi_img_2544

Vijf vragen aan ….

Reza Farsi | Gezondheidscentrum Voorschoten

Duidelijk maken hoe belangrijk multidisciplinaire zorg is voor de algemene gezondheid. Met als doel zoveel mogelijk mensen als geheel te behandelen, dat wil zeggen een diagnose en een behandeling met meerdere specialisten. Dat is voor mijn bedrijf het allerbelangrijkste dit jaar. Aan het woord is Reza Farsi, tandarts en eigenaar van Gezondheidscentrum Voorschoten. 

Waarom ben jij ondernemer? Wat maakt ondernemer zijn leuk?
“Vroeger vond ik het altijd erg als mensen mij als een ondernemer zagen. Ik zag mijzelf meer als zorgverlener dan als ondernemer. Maar met de jaren ging ik mij ook steeds meer bezighouden met het bedrijf, het personeel en alles eromheen. Dat sprak mij aan, het ging goed en dat maakte het beeld compleet.”

Wat zou jij graag anders willen in Voorschoten en met welke andere ondernemers doe jij zaken?
“Ik zou graag willen dat de ondernemers meer samen werken en van elkaars krachten gebruik maken om zo met elkaar en voor elkaar het beste te kunnen betekenen voor de inwoners. En dat wij ons daarmee positief onderscheiden van andere gemeentes. Ik ben sinds januari als ondernemer in Voorschoten actief en probeer zoveel mogelijk ‘werk’ aan andere plaatselijke ondernemers te gunnen. Zo heb ik mijn verzekeringen uitbesteed aan Joost van den Berg, de marketing aan Spore Creation en is mijn woning qua verlichting verzorgd door Lichtdesign Voorschoten.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou jij jezelf scherp?
“Door hard te werken, maar vooral door te geloven en denken in mogelijkheden. Ik zie obstakels en complicaties niet als blokkades maar vooral als uitdagingen. En zoals ik in mijn praktijken overal heb staan: ‘if you can dream it, you can do it!’ Ik hou mijzelf scherp door mij constant aan te passen. Door niet te stoppen en zomaar tevreden te zijn, maar door dagelijks te kijken en te luisteren wat nog beter kan. Waar we mensen het beste mee kunnen helpen.”

Welk boek ligt er op je nachtkastje en waarom?
“De kleine prins” van Antoine de Saint- Exupery. Dit boek heeft mij altijd gefascineerd en op een unieke wijze ook gestimuleerd om vooruit te gaan. Ik lees de verhalen ook voor aan mijn zoontje Ryan Sem en probeer hem ook te motiveren om op zijn manier het ‘kind’ in ons NOOIT te vergeten.”

Wat staat er nog op je bucketlist en waarom?
“Mijn bucketlist is zowel leeg als heel vol. Ik droom dagelijks en probeer mijn dromen ook dagelijks te realiseren, maar echt toekomst gericht hoop ik toch op gezondheid, geluk en een glimlach en dat ik dat over kan brengen naar andere mensen. Een ‘statement’ kan maken, wat kan betekenen.  Er voor anderen zijn, geeft mij toch nog een unieke voldoening. Waar ik ook op hoop is dat mijn project bij het Aidsfonds groter en groter wordt en dat ik daar steeds meer aan kan bijdragen en mee mag maken dat deze ziekte uiteindelijk verdwijnt. Dat houdt mij emotioneel ook erg bezig. Voor de rest ben ik wel heel tevreden met wat ik allemaal tot op heden heb bereikt en heb mogen doen.”