Vijf vragen aan….Jaap Kuijpers

Jaap Kuijpers | De Reisacademie

Wat is voor jouw onderneming dit jaar het allerbelangrijkste?
“Ik ben geselecteerd voor Kunstschouw 2016 en medeorganisator van de jubileumtentoonstelling van de HKK (Haagse Kunst Kring) in juni/juli. In november volgt een grote regionale tentoonstelling ‘Op Drift’. Daarnaast treed ik nog diverse keren op als action painter. Eind april onder andere in ‘Der Himmel über Berlin’ in Den Haag, momenteel in de Salon in Pulchri.

Met welke andere (Voorschotense) ondernemer doe jij het meest zaken?
“Ik ben bezig met zorgorganisatie Topaz een cultureel aanbod te ontwikkelen voor kwetsbare ouderen in Voorschoten. Vorig jaar via het landelijke project ‘Lang Leve Kunst’, zeer succesvol, zie website , nu voortgezet en volgend seizoen breder uitgerold. Verder met de firma Heijmans, i.v.m. materialen. Maar ik opereer vooral in het Haagse en landelijk.

Welke boek lees je en waar heb je de laatste keer kippenvel van gekregen?
“Op mijn nachtkastje ligt ‘Dat kan mijn kleine zusje ook’ van Will Gompertz. Gaat over waarom moderne kunst, kunst is. Van de tentoonstelling over David Bowie in Groningen kreeg ik echt kippenvel.” Jaap zou het overigens fantastisch vinden als zijn dochter Wike in zijn voetsporen zou treden.

Waar gaat de volgende reis heen en wat is je favoriete drankje?
“Mijn volgende trip is naar Spanje. Om precies te zijn Lanjaron. Ik heb daar vorig jaar een maand geschilderd en ga daar 5 mei aanstaande weer naar toe. Mijn favoriete drankje is Abarino. De beste witte wijn uit Galicia Spanje.”

Wat staat er op je bucketlist en waarom?
“Een werkreis door Japan om in navolging van Hokusai de weg naar Mount Fuji (3.776,24 meter hoog) te volgen en daar door middel van tekeningen, schilderijen, teksten en foto’s een verslag van te maken.