Vijf vragen aan….Jeroen Lammertink | De Groot Groep

Vijf vragen aan ….

Jeroen Lammertink | De Groot Groep

‘Wij leren als organisatie ook van deze tijd’

Hoe gaan ondernemers in Voorschoten om met de coronacrisis? Wat is de impact, zowel privé als zakelijk? Mooi om te horen dat deze crisis ook voordelen oplevert, waar je anders misschien niet achter was gekomen. “Voor onze interne overleggen werken wij nu online via Teams. Dat werkt efficiënt, scheelt reistijd en brandstofkosten en het is beter voor het milieu. Daarom willen we dat na corona ook zo doen”, zegt directeur Jeroen Lammertink van De Groot Groep in de Dobbewijk.

door Manon Vonk

Hoe ervaar je de crisis en wat is de impact voor jou en je omgeving?
“Het zijn onzekere tijden waarvan we het beste proberen te maken. Het haalt veel routine weg, zowel in werkverband als privé. Zeker in het begin was het zoeken naar wat wel en niet kon. Het was natuurlijk even wennen dat je niet kan sporten zoals je gewend was, kon afspreken met vrienden of zomaar even ergens naar toe gaan. En voor de kinderen dat er ineens geen school was en dat ze niet met vriendjes konden spelen. Dat was wel even schakelen. Maar gelukkig hebben we in onze directe omgeving geen coronagevallen meegemaakt en is iedereen gezond.”

Hoe en op en welke manier maak je er toch het beste van?
“In ons geval konden we gelukkig gewoon door draaien, zij het met de nodige aanpassingen. We hebben overlegd met onze medewerkers over hoe we de werkzaamheden het beste kunnen uitvoeren, zodat het voor onze medewerkers en de klanten zo soepel mogelijk verloopt. Onze medewerkers in de buitendienst hebben we voorzien van kits met persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes en handdesinfectiemiddel. De kantoormedewerkers werken zoveel mogelijk thuis. Voor de medewerkers die nog wel op kantoor werken, hebben we de werkplekken aangepast en de bewegingen binnen de kantoren sterk verminderd.”

Wat betekent deze crisis voor de ondernemers in Voorschoten en heb je nog tips?
“Dat zal voor elke ondernemer verschillen, maar het is een zware tijd voor bijna allemaal. Gelukkig zijn kappers en andere contactberoepen weer aan de slag, maar voor de horeca is het natuurlijk een ander verhaal. Hoe moeilijk ook, probeer te focussen op wat wel kan. En hopelijk breiden die mogelijkheden zich snel weer uit. Daarnaast kun je als organisatie ook leren in deze tijd: we zijn genoodzaakt om dingen anders te organiseren. Ga ook eens online vergaderen via Teams, om te zien welke besparingen dat oplevert in tijd en brandstofkosten en belasting voor het milieu.”

Wordt het ooit nog zoals het was?
“We zullen dit niet gauw vergeten. En ik vermoed dat we nog lang de naweeën van het coronavirus zullen voelen. Het belangrijkste is dat er snel een vaccin beschikbaar komt. Maar ik heb wel goede hoop dat we volgend jaar of het jaar daarna weer kunnen genieten van evenementen als de paardenmarkt en Beats & Bites.”

Hoe nu verder in Voorschoten?
We moeten proberen het hoofd koel te houden en toch ook vooruitkijken. Dat laatste is natuurlijk superlastig, want niemand weet welke kant het op gaat. Maar het is naar mijn idee goed om je – voor zover dat gaat – voor te bereiden op een goed en een slecht scenario. Dan weet je in beide gevallen wat je vervolgstappen kunnen zijn.

De Groot Groep
Jeroen Lammertink
Dobbeweg 30
2254 AG Voorschoten
T 071 751 7400
E info@dg-groep.nl
I www.dg-groep.nl

Bij de foto: Jeroen Lammertink: “Ik heb goede hoop dat we volgend jaar weer kunnen genieten van evenementen als de paardenmarkt en Beats & Bites”.