Vijf vragen aan….Jeroen Lammertink | De Groot Groep

Jeroen Lammertink | De Groot Groep

Als je voor de eerste keer binnenkomt bij De Groot Groep aan de Dobbeweg kijk je je ogen uit. Het bedrijf is bijzonder in zijn soort en de automatisering van alle processen is tot in de puntjes verzorgd. Directeur Jeroen Lammertink timmert continu aan de weg en is ook in het buitenland actief. “Focus is heel belangrijk.”

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt ondernemen leuk?
“De uitdaging aan het ondernemen vind ik het bouwen aan een organisatie, het optimaliseren van processen en het bedenken van nieuwe verdienmodellen. Wij hebben het afgelopen jaar in de verschillende bedrijven flinke groei meegemaakt. Om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen blijven continueren zal de organisatiestructuur worden aangepast. Ook hebben wij diverse activiteiten in Duitsland waar veel focus nodig is het komende jaar.”

Wat zou jij graag anders willen in Voorschoten?
“Zowel als ondernemer als inwoner van Voorschoten heb ik regelmatig te maken met verkeersopstoppingen vanuit Voorschoten naar de A4 toe. Het zou mooi zijn als de gemeente Voorschoten daar samen met de gemeente Leiden wat aan kan doen.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou je jezelf scherp?
“Mijn stiefvader Jos de Groot heeft mij het ondernemen geleerd, en nog belangrijker een kans en het vertrouwen gegeven om te starten met mijn eigen bedrijf.  Ik hou mijzelf scherp door met andere ondernemers te praten over hun visie en strategie. Ook probeer ik veel met mijn personeel te praten, mijn mannen op de werkvloer vormen een belangrijke informatiebron, want zij staan daadwerkelijk in contact met onze klanten. Zij zijn de belangrijkste graadmeter voor zowel de klanttevredenheid als de medewerkerstevredenheid.”

Met welke andere (Voorschotense) ondernemer doe jij het meest zaken en wat doe jij voor de gemeenschap?
“Wij werken samen met verschillende ondernemers in Voorschoten, zoals Pretec Precisietechniek, RoyalPrint, aannemer Coen den Hollander en Verhuisservice Voorschoten. Het is niet alleen makkelijk om met ondernemers uit de buurt zaken te doen, maar ook leuk om ervaringen uit te wisselen. Ik ben lid van de Ronde Tafel 13 in Leiden. Wij organiseren maandelijks een uitje voor kinderen die in de crisisopvang van het Leger des Heils terecht zijn gekomen. Tijdens deze uitjes besef je je weer eens te meer hoe goed we het hebben.”

Boek, favoriete drankje en volgende vakantiebestemming?
“Youp voor gevorderden van Youp van ’t Hek. Ik moet altijd erg lachen om Youp, altijd scherp en to the point. Wij gaan graag naar Vlieland, een perfecte plek om lekker te kunnen uitwaaien, goed te kunnen eten en lekker te ontspannen. Op mijn bucketlist staat nog een rondreis door de Verenigde Staten met mijn gezin. Een goede glas wijn is favoriet.”