Vijf vragen aan … Maarten Duurland | Xpression XL & Van Raalte Displays

maartenduurland2

Vijf vragen aan … Maarten Duurland | Xpression XL & Van Raalte Displays

‘Na drie jaar samenwonen, zijn we getrouwd’

Maarten Duurland is eigenaar van Xpression XL en sinds kort ook van Van Raalte Displays. Natuurlijk is de overname een belangrijke stap voor Maarten. Toch noemt hij dat niet het belangrijkste voor zijn bedrijf. “Het allerbelangrijkst is dat de mensen die bij mij werken gezond blijven. Ik heb de afgelopen drie jaar afscheid moeten nemen van verschillende medewerkers door ziektes, waaronder Corona.”

door Manon Vonk

Waarom ben jij ondernemer en hoe hou jij jezelf scherp?

“Ondernemer zijn, brengt elke dag nieuwe uitdagingen die je niet van tevoren kan bedenken. Dat maakt ondernemen geweldig leuk. Het biedt ook mogelijkheden en kansen die je niet direct ziet of verwacht had. Ik hou mijzelf scherp door elke dag mee te werken in het bedrijf, actief te zijn en te zien wat er op de werkvloer gebeurt en wat we kunnen verbeteren met elkaar.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en waarom heb je Van Raalte overgenomen?

“Vooral door mijn hele leven al keihard te werken. Op mijn veertiende ergens begonnen als afwashulp in de keuken. Vervolgens ben ik bij de Luchtmacht terecht gekomen en als beroepsmilitair betrokken geweest bij missies van de Verenigde Naties in Italië. Daarna heb ik via een omweg de overstap gemaakt naar het zelfstandig ondernemerschap. En in 2020 Van Raalte Displays overgenomen. Na 3 jaar samenwonen zijn we getrouwd. Het was voor Lex van Raalte en mij een logisch vervolg. We deden al een heleboel samen. Personeel uitwisselen en inkopen van energie tot telefonie.”

Wat doe jij voor de gemeenschap en met welke andere ondernemers doe jij het meest zaken?

“Als ik word gevraagd mee te denken ten aanzien van onderwerpen die de gemeenschap betreffen, dan doe ik dat graag en maak ik daar graag tijd voor vrij. Ik ben vooral van de doelgerichte oplossingen en daarbij recht door zee. Ik doe zaken met iedere andere ondernemer, waar mogelijk en passend.”

Thuissituatie, boeken, kippenvel, vakantiebestemming, drankje en bucketlist?

“Ik ben getrouwd met Angelyne. Wij hebben samen twee kinderen, Lavie en Floris van dertien en tien jaar oud. Wat mij betreft hoeven ze niet hetzelfde als ik te gaan doen. Boeken lees ik niet, behalve kookboeken. Kippenvel zou ik even niet meer weten en de volgende vakantiebestemming is Europa. Geen idee waar. Dat hangt vooral af van Corona. Zou dus ook zo maar Nederland kunnen zijn. Mijn favoriete drankje is elke vorm van druivensap. Een bucketlist doe ik niet aan. Ik probeer gewoon elke dag de slingers op te hangen.”

Wat ben ik vergeten te vragen?

“Je bent vergeten te vragen wat mijn passie is. Dat is namelijk eten en dan het liefst wat ik zelf mag bereiden en serveren aan mijn gasten.” Ik vind het superfijn in Voorschoten om de plaatselijke horeca te steunen en dus gerechten van ze te nuttigen. Te veel om op te noemen wat we lokaal kunnen halen, van Italiaans (Va Bene & Fratelli), Grieks (Akropolis), Spaans (La Casita) tot de Franse keuken (Allemansgeest) en natuurlijk het beste Aziatische restaurant van Nederland in 2020 (Nayolie) en nog zoveel meer, zonder een restaurant te kort te willen doen. Van alle restaurants probeer ik altijd wel een recept over te nemen, deze te ontleden en in mijn eigen keuken nog beter te maken…dat noem ik passie…”

Xpression XL & Van Raalte Displays
Maarten Duurland
Dobbeweg 19
2254 AG Voorschoten
T 071 560 1269
E info@xpressionxl.nl
I www.xpressionxl.nl/

Foto: Maarten Duurland: “De overname was voor Lex van Raalte en mij een logisch vervolg, we deden al een heleboel samen.” (Foto PR)