Vijf vragen aan… Marga Geus | Optimaal op Orde

marga2

Vijf vragen aan… Marga Geus | Optimaal op Orde

‘Je moet inzetten op waar je het liefst mee bezig bent’

In 2009 besloot Marga Geus, van huis uit jurist, voor zichzelf te beginnen als organizer. Mensen helpen om orde op zaken te stellen in hun huishoudens. Al snel kwam zij erachter dat ze meer hulp kon bieden en vooral aan senioren. Ondersteunen bij financiële administratie, afhandelen nalatenschap en juridisch advies geven. Binnenkort start ze met nog een nieuw bedrijf, waar het thema eenzaamheid als rode draad doorheen loopt.

door Manon Vonk

Waarom ben jij ondernemer en wat is dit jaar het allerbelangrijkste?

“Ik ben ondernemer, omdat ik in vrijheid verbindingen die ik wil leggen, tot stand kan brengen. Het ondernemerschap is mij met de paplepel ingegeven. Ik ben opgegroeid op Texel in een sociaal-betrokken MKB-gezin. Mijn ouders runden eerst een autoverhuurbedrijf en later een installatiebedrijf. Voor mijn onderneming is dit jaar tot nu toe het allerbelangrijkste, dat ik tijdens de Corona-tijd mijn klandizie heb mogen behouden. De senioren die ik ondersteun roepen zelf mijn hulp in en betalen mij ook zelf.”

Hoe ervaar jij de crisis en wat is de impact voor jou persoonlijk?
“Ik ervaar de crisis als louterend. De crisis geeft mij een bepaalde rust. Angst heb ik niet. Ik heb er vertrouwen in dat Nederland er weer bovenop komt. Makkelijk is het niet. Maar er is veerkracht, positiviteit en goede wil in ons land. De impact van de crisis voor mij persoonlijk is dat ik mij meer dan ooit, realiseer dat het leven continu in beweging is en eindig is en snel voorbij kan zijn. En dat je moet inzetten op waar je het liefst mee bezig bent. Mijn echtgenoot werkt op dit moment vanuit huis. Dochter Anne heeft haar opleiding afgerond en begin april haar eigen bedrijf ‘AM Flowers to go’ opgezet. De bloemen verkoopt zij bij Arbouw’s Butcher’s Restaurant (in de Schoolstraat naast Scharrelslagerij Arbouw) en bij Shell Swart & Strous Wassenaar/Den Deijl. Zoon Maurits volgt nog een opleiding houtbewerking en helpt zijn zus.”

Hoe ga jij in je bedrijf om met de RIVM-richtlijnen en wordt het ooit nog zoals het was?
“Ik kom, in goed overleg, bij senioren thuis. Daar houden wij ons uiteraard aan de richtlijnen. Dat betekent dat ik, net als voorheen, werk heb en dus inkomsten. Helemaal hetzelfde zal het niet meer worden, denk ik. Ik hoop zeer dat we deze ‘reset’ een positieve draai geven, zodat we uiteindelijk een nog beter, mooier land krijgen. Waar ‘Optimaal op Orde’ klinkt!”

Heb je nog tips voor andere ondernemers?
“Blijf positief denken. Het glas is half vol. En zoals een vriend laatst zei: bovendien kun je dat halfvolle glas verder vullen. Kijk waar de kansen liggen en verzilver die.”

Boek, favoriete drankje en bucketlist?
“Ik lees nu ‘De 8ste eigenschap. Van effectiviteit naar inspiratie’ van Stephen R. Covey. Dit boek gaat over het ontdekken van je eigen stem, het uitdragen ervan en het beste van jezelf naar boven halen. Waarom lees ik dit boek? Ik ga een nieuw bedrijf opzetten. Dit boek komt nu op mijn pad en past naadloos in de opbouwfase daarvan. Favoriete drankje is rode wijn op eiken gerijpt en witte wijn (als het warm is), wel kwaliteit…En op mijn bucketlist: mijzelf verder ontwikkelen, goede zakelijke netwerken onderhouden, ontdekken en uitbouwen. Bovendien hoop ik weer te kunnen gaan reizen.”

Optimaal Op Orde
Marga Geus
T 06 1363 7052
E info@optimaaloporde.nl
I www.optimaaloporde.nl

Bij de foto: Marga Geus: “Door mijn Texelse achtergrond, studie internationaal recht, door ons gezin en netwerkactiviteiten, ben ik geworden tot wie ik nu ben.” (Foto: Jules Perel)