Vijf vragen aan… Mark de Kock | De Kock Raamfolie

Mark de Kock

Vijf vragen aan… Mark de Kock | De Kock Raamfolie

“We moeten het in Voorschoten met elkaar doen. Als zzp’er ben je veel alleen bezig en zo nu en dan informatie en kennis delen met anderen is prettig. Dat is de reden dat ik na jaren van afwezigheid weer lid ben geworden van de Ondernemersvereniging Voorschoten (OVV). Bovendien vind ik dat de OVV veel goede dingen doet”, aldus raamfolie-expert Mark de Kock.

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt ondernemer zijn leuk?
“Als kleine jongen van 11 ging ik al met mijn vader mee. Hij was na zijn ontslag bij ACAM (Mercedes) gestart als dealer van 3M folie. Zelfstandigheid is er bij mij met de paplepel ingegoten. Heb na militaire dienst in loondienst gewerkt in de verzekeringen, daarna gestart met Waveco, ook raamfolie. Huwelijk en kinderen noopten mij tot vastigheid dus weer in loondienst gaan werken. Was geen succes en na een bijna burn-out toch weer voor mijzelf begonnen met De Kock Raamfolie. Ik doe wat ik leuk vind en ik zie direct resultaat van mijn werk. Dat maakt voor mij ondernemen leuk. En dat ik alles zelf kan bepalen.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou je jezelf scherp?
“Grote bek. Gewoon bluffen dat je het kan en dan maar zien of het lukt. Dus met vallen en opstaan. Veel fouten gemaakt. Dat moet ook, daar leer je van. Klinkt heel ouderwets, maar zo voel ik het wel. Vooral zorgen dat je het leuk hebt. Hoe ik mijzelf scherp hou? Pff, geen idee. Vragen aan collega’s, surfen op internet, zoeken en lezen en naar de radio luisteren. Mijn markt staat gelukkig niet stijf van de concurrentie en is daardoor goed te overzien. Ik kijk wat erop mij afkomt en handel daarnaar. Dat werkt voor mij goed.”

Boek, drankje, vakantiebestemming, bucketlist?
“Ik lees tegenwoordig alleen nog de Donald Duck. Op mijn tablet kijk ik veel naar recepten. Ben gek op koken. Verder gaan we gaan weer een caravan kopen en dan lekker met onze bus en de caravan rondtrekken. Op de bucketlist staan vakanties naar Canada en Afrika.

Waarvan heb je de laatste keer kippenvel gekregen?
“Een huisvriend van vroeger overleed heel plotseling. Helaas hadden we al een aantal jaren geen contact, gewoon door de afstand, maar ik hoorde dat hij ziek was. Vrij snel na het constateren, is hij overleden. Dat was ongeveer drie weken later. Zo vergankelijk is het. Tweede is dat wij met vrienden een hele mooie periode van verbouw en verhuur van appartementen in Frankrijk hebben afgesloten. Dat was mooi.”

Wat ben ik je vergeten te vragen?
“Waar geniet je het meeste van. Liefst wil ik een grote tuin met plataan en grote tafel eronder met veel lekker en dampend eten en drank en dan met mijn gezin (Adee en de drie kinderen) en veel vrienden lang tafelen. Die tuin en plataan zijn er niet, maar de rest wel. Het is bij ons thuis altijd een heksenketel. Ik heb het gewoon erg naar mijn zin. Genoeg werk om mijn gezin en mijn uitvoerders van een goed inkomen te voorzien. Wees tevreden en doe leuke dingen.”

De Kock Raamfolie
Mark de Kock
Industrieweg 52B
2254 AE Voorschoten
T 071 5622826
E info@dekockraamfolie.nl
I www.dekockraamfolie.nl

 

Fotobijschrift: Mark de Kock: “Ik hoef niet steeds hoger, beter, verder, meer. Ik ben tevreden en doe leuke dingen.”