Vijf vragen aan… Paco de Roode | Fit Avenue

pacoderoode_fitavenueuitsnede

Vijf vragen aan… Paco de Roode | Fit Avenue

‘Stap uit je comfortzone en wees creatief’

Paco de Roode is vorig jaar september gestart met zijn Personal Trainingsbedrijf Fit Avenue. Na ruim 10 jaar in Voorschoten voor een werkgever te hebben gewerkt, besloot hij na de verkoop van dat bedrijf, voor zichzelf te beginnen. “Ik kon niet mee en besloot dat het mij niet nog een keer zou gebeuren dat ik ergens zoveel tijd en energie ergens instop en dat ik het dan kwijt raak. Achteraf had ik dit natuurlijk al veel eerder moeten doen.”

door Manon Vonk

Wat maakt ondernemer zijn leuk?
“Ondernemer zijn is leuk omdat je alle ideeën die je hebt ook daadwerkelijk kunt uitvoeren. Goede of slechte ideeën maakt eigenlijk niet uit. Ik voer het uit en blijkt het een slecht idee te zijn, dan leer ik daar toch ook van. Als ik veertig tot vijftig uur per week werk, is dat niet erg omdat ik het voor mijzelf doe. Ik krijg daar heel veel energie van. Geen klant is hetzelfde, dus ik pas alle oefeningen en begeleiding optimaal aan hem of haar aan.”

Wat is voor jouw bedrijf dit jaar het allerbelangrijkste?
“Omdat ik net gestart ben, is het opbouwen van naamsbekendheid wel het allerbelangrijkste. Dat geldt voor mijn persoonlijke onderneming Fit Avenue waar ik personal training geef en mensen help bij het toewerken naar een gezonde lifestyle en voor The Fitnessclub Voorschoten, waarin ik gevestigd ben en mij heb ingekocht.  We zitten op een locatie met een minder goede naam, maar wij laten zien dat we nieuw zijn en een ander concept hebben.”

Wat is de impact van corona op jouw bedrijf en hoe ga je er mee om?
 “De fitnessbranche is een van de zwaarst getroffen sectoren. We hadden net de stijgende lijn te pakken qua naamsbekendheid en door corona lag alles in één keer stil. Dat was schrikken, maar het bood ook kansen. Door uit onze comfortzone te stappen en creatief om te gaan met de situatie, konden wij buiten gaan sporten met onze klanten en via Zoom en Skype kon ik personal training blijven geven. Die klanten kregen een startpakket, zodat ze thuis aan de slag konden. Via het scherm kijk ik met ze mee en zie of ze de oefeningen goed uitvoeren. We hebben al onze leden benaderd en de abonnementen stopgezet om geen klanten kwijt te raken.”

Hoe richt jij je bedrijf in om te voldoen aan de anderhalve meter richtlijn?
“De grote tafel die er stond is eruit. Eén van elke twee krachttoestellen hebben we verwijderd en de cardio-apparatuur wordt straks om en om gebruikt om de 1.5 meter te garanderen. Er komt een route op de vloer en plexiglasschermen. Douchen moet thuis, reserveren voor een tijdslot gaat vooraf en we laten maximaal 20 mensen per uur binnen. Desinfecteren van elk toestel is verplicht en uiteraard mogen mensen geen klachten hebben. In september organiseren we een verloting onder al onze trouwe klanten. De winnaar krijgt een levenslang abonnement bij ons.”

Boek, favoriete drankje en bucketlist?
“Dikkie Dik op nachtkastje om voor te lezen aan mijn dochtertje. Favoriete drank is thee en als ik in Spanje ben dan af en toe een Sangria. Samen met mijn vrouw wil ik ooit een huis in Spanje kopen. Voor de kortere termijn mooie reizen maken naar Australië en Argentinië. Mooie natuur en lekker ver weg.”

Fit Avenue
Paco de Roode
Molenlaan 35a
2251 CB  Voorschoten
T 06 1444 0374
E info@fitavenue.nl
I www.fitavenue.nl

Fotobijschrift: Paco de Roode: “Tijdens deze crisis kregen we meer aanmeldingen voor personal training dan daarvoor toen we adverteerden via Google”.