Vijf vragen aan….Prekash Gharbaran | Centrummanager

Prekash Gharbaran | Centrummanager

Prekash Gharbaran is pas net zelfstandig ondernemer. De fiscalist werkte jaren bij de Belastingdienst, maar vond het tijd voor een volgende stap namelijk een eigen belastingadvieskantoor. Per 1 oktober is hij ook de nieuwe centrummanager van Voorschoten. “Er komt de komende jaren veel op het centrum af. Een uitdaging die ik graag aan ga.”

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt het leuk?
Mijn competenties werden bij de Belastingdienst niet benut. Dat was voor mij aanleiding om een volgende stap te zetten. Ondernemer zijn is leuk omdat al je energie die je erin stopt ook weer naar je toekomt. De contacten met mensen en de dienstverlenende insteek zijn voor mij belangrijke punten. Daarnaast zijn eigen tijd indelen en eigen verantwoordelijkheid prettig.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent?
“Ik werk al vanaf mijn achttiende jaar in de horeca. Daarna ben ik bij de overheid gaan werken en heb daar mijn studies gevolgd, waaronder Fiscaal Recht/Belastingrecht aan de Open Universiteit. Ik heb mijzelf via verschillende loopbaantrajecten goed leren kennen en uiteindelijk de stap genomen om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.”

Met wie binnen Voorschoten doe jij zaken en wat doe jij voor de gemeenschap?
“Ik werk als vrijwilliger bij de stichting Voor Elkaar. Ik ben hun administrateur. Mijn grootste opdrachtgever is Centrum Ondernemers Voorschoten. Sinds 1 oktober ben ik de nieuwe centrummanager. Op dit moment doe ik nog geen zaken met andere ondernemers. Ik hoop uiteraard dat dit in de nabije toekomst wel gaat gebeuren.”

Waarvan heb jij de laatste keer kippenvel gekregen?
“Het gevoel dat ik weer verliefd ben en dat het nog steeds kan. Ik heb sinds kort een vriendin en ben vader van twee jongens van 7 en 9. Zij hoeven niet in mijn voetsporen te treden. Wil wel graag dat zij hun school afmaken en vooral bewuste keuzes maken.”

Welk boek lees je nu, waar gaat je volgende vakantie heen en wat wil je altijd nog eens doen?
“Ik ben de biografie van Barry Hayes aan het lezen. Die heb ik gekregen van een oud-collega. Het is een fantasie genre waar ik mij volledig in kan verliezen. Heerlijk. Ik mag er graag een glas whisky bij drinken. Laatst nog een uit India. Mijn volgende vakantiebestemming is Bombay of New Delhi. Ik kom oorspronkelijk uit India en wil er graag heen met mijn vriendin. En ooit wil ik nog eens Bungeejumpen. Gewoon omdat ik het gedaan wil hebben.”