Vijf vragen aan… Rico Wisman | DataWeb

rcowismandatawebzkl

Vijf vragen aan… Rico Wisman | DataWeb

‘Ons doel is onze klanten in deze tijd zo goed mogelijk te ondersteunen’

Het bedrijf DataWeb van Voorschotenaar en OVV-lid Rico Wisman valt in deze coronatijd onder de zogeheten cruciale ondernemingen. “Zonder onze dienstverlening kunnen cruciale diensten, zoals 112-meldkamers en ziekenhuizen niet goed werken. Daardoor heb ik persoonlijk niet zo’n last van de crisis. Hoewel er wel een aantal bedrijven nu hun rekeningen niet kunnen betalen.” Rico heeft als investeerder de Kruispunt kerk in Voorschoten aangekocht.

door Manon Vonk

Waarom ben jij ondernemer?
“In 1996 heb ik het geluk gehad om tijdens mijn studie aan het werk te gaan bij DataWeb. In 1999 ben ik aandeelhouder geworden en is het ondernemen begonnen. DataWeb is een internetprovider die bedrijfskritische verbindingen verzorgt voor het MKB en het grootbedrijf. Voor mij is het leukste aan ondernemen het kunnen aanbieden van oplossingen die andere providers niet bieden en vervolgens het moment dat een (groot) bedrijf voor onze oplossing kiest. We werken op dit moment voor circa 650 actieve klanten. Een aantal bekende namen zijn Walibi, Landal, ANWB, RET, Politie, GLS, gemeente Rotterdam, Heerema, Adidas, BAM, Volker Wessels en Bidfood. In de nabije omgeving bedienen we al jaren een aantal scholen: American School, Adelbert College, Rijnlands Lyceum en de British School en ook twee bedrijven in Voorschoten: DC Klinieken en De Groot Groep.

Wat maakt ondernemer zijn leuk?
“Voor mij maakt de afwisseling, iets doen waar je goed in bent en toch ook de vrijheid hebben om dingen die je naast je onderneming kunt doen het ondernemen leuk. Naast DataWeb heb ik een aantal branchevreemde investeringen in diverse startups en mijn laatste investering is de koop van het Kruispunt in Voorschoten.

Wat is dit jaar het allerbelangrijkste en hoe ben je geworden tot wie je nu bent?
“Gezien de corona periode, is ons doel om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en voor diegenen die het moeilijk hebben daar waar mogelijk te helpen. Dat is op dit moment echt het allerbelangrijkste. Geworden tot wie ik nu ben? Door enthousiasme, nieuwsgierigheid en interesse op vele vlakken, dit in combinatie met een fijne leef- en werkomgeving.”

Wordt het ooit nog zoals het was en heb je nog tips voor andere ondernemers?
“Dat is moeilijk te zeggen, maar ik hoop wel dat we snel weer teruggaan naar zoals het was. Ik hou van gezelligheid en mis de voetbalwedstrijden bij Ajax, het bezoeken van concerten, gezellige feestjes en het ‘normaal’ sporten bij hockeyclub MHC Forescate en het 7×7 voetballen bij Voorschoten 97. Mijn tips? Ik vind zelf je focus op één onderdeel richten het belangrijkst. Zorg ervoor dat je goed bent in een bepaald vakgebied waardoor je anders bent dan je concurrentie. Bij Dataweb richten wij ons alléén op zakelijke glasvezel.”

Welk boek lees je, favoriete drankje en wat staat er op je bucketlist?
“Op dit moment ligt er geen boek op mijn nachtkastje. Ik lees graag als ik op vakantie ben een spannend boek, thuis neem ik er de tijd niet voor. Mijn favoriete drankje is Coca Cola en op zijn tijd een biertje. Ik heb niet echt een bucketlist, maar een wens is een eigen camper waar ik met mijn gezin mee op reis kan gaan.”

DataWeb
Rico Wisman
Zwartelaan 27
2271 BR Voorburg
T 070 381 9218
E rico@dataweb.nl
I www.dataweb.nl

 

Bij de foto: Rico Wisman: “Voor mij maakt de afwisseling en iets doen waar je goed in bent het ondernemen leuk.”