Vijf vragen aan… Ronald Karremans | Slotenservice Voorschoten/Wassenaar

Vijf vragen aan… Ronald Karremans | Slotenservice Voorschoten/Wassenaar

‘Veiligheid in je eigen huis teruggeven’

Je veilig voelen in je eigen huis, het is een groot goed. Mensen die slachtoffer zijn geweest van een inbraak weten dat maar al te goed. Ronald Karremans, geboren en getogen Voorschotenaar, beveiligt woningen volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) en is daarvoor ook gecertificeerd. Maar zijn slotenservice is er ook voor diegenen die zichzelf hebben buitengesloten, of de sleutel aan de binnenkant van de deur hebben laten zitten en meer. ‘Ik heb fantastisch werk: als ik wegga laat ik altijd blije mensen achter en geef ze het gevoel van veiligheid in hun eigen huis weer terug.’

door Marjolein Altena

Hoe ben je begonnen?
‘Ik ben 30 jaar timmerman geweest bij een bedrijf in Wassenaar. Halverwege de jaren negentig richtte het bedrijf zich ook op het beveiligen van huizen. Ik werd daarvoor aangewezen, heb dat jaren gedaan. Tot ik mijn baan in 2013, na een reorganisatie kwijtraakte. Ik kwam toen in contact met André Heymans. Hij was vertegenwoordiger in ijzerwaren en deed ook veel zaken met zijn broer van de gelijknamige ijzerwarenwinkel op het Treubplein. André was PKVW gecertificeerd en ik had de praktijkkennis. Samen zijn we toen een eigen bedrijf begonnen. Eind 2017 is André teruggegaan in de ijzerwarenhandel en heb ik het bedrijf alleen voortgezet. In januari 2021 heb ik het bedrijf veranderd in Slotenservice Voorschoten/Wassenaar. De samenwerking met Heymans ijzerwaren is er nog steeds.’

Slotenmakers hebben niet zo’n beste naam?
‘Ja, dat realiseer ik me maar al te goed. Mensen googelen en betalen veel geld aan malafide slotenmakers. Ontzettend jammer want beveiligen en vooral de preventie is belangrijk. Daarentegen zijn er 150 erkende bedrijven in Nederland aangesloten bij het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Om PKVW gecertificeerd te zijn moet je na het examen om de 2 jaar een verklaring omtrent gedrag VOG kunnen overleggen en een herhalings- en opfriscursus volgen. Het PKVW is niet alleen om inbrekers buiten te houden, maar ook om zelf, ingeval van brand, op tijd weg te kunnen komen. Die balans moet gewoon technische in orde zijn en dat vergt kennis en kunde.’

Wat is belangrijk?
‘Dat verschilt van huis tot huis. Ik adviseer mijn klanten In ieder geval ”Antikerntrekbeslag” op de deuren te laten monteren. De populaire manier van inbreken is namelijk de kern van de cilinder van een slot te bewerken,  daar waar je de sleutel insteekt. Zo komen inbrekers in 30 seconden alle woningen van voor 2014 binnen. Daarnaast zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden om je huis goed te beveiligen. Advies vragen kan altijd. Ik kom dan thuis en check alle deuren en ramen, geef aan waar het beter kan en installeer zelf ook. Als ik de opdracht krijg, is het advies gratis.’

Wat maakt dit vak zo leuk?
‘De afwisseling, van studio tot villa, van noodopening tot inbraak. Dan ben je ook een klankbord want de impact van een inbraak is groot. Ik breng de veiligheid terug met veilig hang- en sluitwerk. Maar ook door advies te geven. En soms is het ook grappig bij een oproep voor een noodopening, Zo was iemand laatst buitengesloten, de sleutel zat aan de binnenzijde van de voordeur. Toen ik arriveerde vroeg ik of de achterdeur open was, nee kreeg ik als antwoord. Dat wilde ik zien. En die deur was dicht. Maar een raam stond open. Dus geen schade, goed werk en een bakkie koffie. Mijn beste advies? Sla mijn telefoonnummer op onder uw contacten. Dan staat u nooit lang voor een gesloten deur.’

Thuissituatie, boek, en bucketlist?
‘Ik ben getrouwd met Alice en we hebben drie volwassen dochters. Ik lees graag deze krant (lach) en vakliteratuur. En mijn bucketlist is kort, wij zijn gezond. Dus lekker werken en in onze zomerse vrije tijd weg met ons bootje Tweety en kamperen met de tent. Mijn motto: als je geeft, krijg je meer.’

Slotenservice Voorschoten/Wassenaar
Ronald Karremans
Industrieweg 36 C, 2254 AE  Voorschoten
T: 06-411 24 055
E: info@slotenservicevoorschoten.nl
I: www.slotenservicevoorschoten.nl

 

Foto: Ronald Karremans is erkend en gecertificeerd slotenmaker. Hij repareert niet alleen maar geeft ook gedegen advies om je veilig te voelen in je eigen huis. Foto: PR