Vijf vragen aan… Sandra Juffermans | Curaçao Exclusief

Sandra Juffermans

Vijf vragen aan… Sandra Juffermans | Curaçao Exclusief

Na de verkoop van hun bedrijven woonden Sandra en haar man met hun kinderen zes jaar op Curaçao. En tegenwoordig in het bij Voorschoten gelegen recreatiegebied Vlietland. Daar ontstond het idee voor een online reisbureau gericht op Curaçao en inmiddels ook Bonaire, in het hogere en exclusieve segment.  “Wij verhuren luxe vakantiehuizen en appartementen, maar verzorgen ook tickets, transfers, toertjes, autohuur et cetera. Alles om een vakantie op Curaçao en Bonaire onvergetelijk te maken.”

Waarom ben jij ondernemer? Wat maakt ondernemer zijn leuk?
“Ik kom uit een ondernemersgezin. Het ondernemen is mij met de paplepel ingegoten. Het ondernemerschap is dynamisch maar betekent ook veel uren maken en altijd scherp blijven voor veranderingen in de markt. Zonder stabiel thuisfront zou dit een stuk moeilijker zijn. Voor ons is eigenlijk altijd, dus ook dit jaar, het belangrijkste dat we onze klanten een onvergetelijke vakantie kunnen bieden.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou jij jezelf scherp?
“Door hard te werken en altijd scherp te zijn op wat de concurrentie doet. Prettige bijkomstigheid is dat, doordat je ouder wordt, je minder impulsief reageert op bepaalde problemen en slaap je er eerst eens een nachtje over voordat je gaat anticiperen. Ik hou mijzelf scherp door altijd zelf de grote lijnen te bepalen én ook je personeel te blijven stimuleren en motiveren. Kwaliteit is voor mij erg belangrijk. Mijn uitgangspunt is altijd of ik zelf in een bepaalde accommodatie zou willen verblijven. Daarnaast vind ik het erg belangrijk dat klanten snel antwoord krijgen en goed geadviseerd worden.”

Wat doe jij voor de gemeenschap en met welke ondernemers doe je zaken?
“Ik heb zelfgekozen goede doelen en hou scherp in de gaten of het ook goed terecht komt. Mijn voorkeur gaat uit naar mensen in mijn omgeving die hulp nodig hebben. Daarnaast help ik startende ondernemers met advies en een goede begeleiding. Doordat ik internationaal werk doe ik zakelijk gezien geen zaken met Voorschotense ondernemers. In de privésfeer doe ik zaken met Ruud Flier van Ster Airco en Frank Moerkerk van Moerkerk’s Plantenparadijs.  Behalve dat het goede vrienden zijn, zorgen zij ook voor de nodige verkoeling c.q. dat mijn plantenbakken er altijd netjes bij staan.”

Thuissituatie, favoriete drankje, boek, kippenvel en volgende vakantiebestemming?
“Man, zoon van 17 en dochter van 15 en twee honden. Mijn favoriete drankje is Sauvignon Blanc. Op mijn nachtkastje ligt ‘Familiegeheimen’ van Astrid Holleeder. Haar eerste twee boeken heb ik in één ruk uitgelezen. De volgende vakantiebestemming is waarschijnlijk Australië. Jaren geleden ook al eens geweest en wil dit jaar graag terug. Kippenvel krijg ik vooral als iets mij ontroerd.”

Wat staat er op je bucketlist en zou je willen dat je kinderen in jouw voetsporen treden?
“Mijn kinderen hoeven zeker niet hetzelfde als ik te gaan doen. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen hun eigen passie volgen en daar iets mee gaan doen en hun keuze hen gelukkig maakt. Op mijn bucketlist staat eigenlijk niets. Ik ben een tevreden mens en heb veel gereisd en veel kansen mogen benutten om leuke dingen te doen. Als ik iets graag wil, probeer ik het zo snel mogelijk te realiseren. Dat geldt zowel zakelijk als privé. Dus nee, er staat niets op mijn bucketlist.”

Curacao Exclusief
Sandra Juffermans
Zuidpoolsingel 172-D
2408 BR Alphen aan den Rijn
T +31-(0)85-487.75.00
info@curacao-exclusief.nl
I www.curacao-exclusief.nl

Fotobijschrift:
Sandra Juffermans: “Kwaliteit is voor mij erg belangrijk. Mijn uitgangspunt is altijd of ik zelf in een bepaalde accommodatie zou willen verblijven.”