Vijf vragen aan… Sang Yee Schalij | Fysiotherapie De Lindehoeve

Sang Yee Schalij

Vijf vragen aan… Sang Yee Schalij | Fysiotherapie De Lindehoeve

Dit jaar heeft Fysiotherapie De Lindehoeve de hoogste kwaliteitsstatus behaald die je als praktijk kunt bereiken. “Daar ben ik enorm trots op. Die kwaliteitsstatus is als meespelen in de Champions League bij voetbal. Een team is zo sterk als zijn zwakste schakel en ons team blijkt een ketting van louter sterke schakels te zijn”, aldus ondernemer en fysiotherapeut Sang Yee Schalij.

Waarom ben jij ondernemer en wat maakt ondernemer zijn leuk?
“Ondernemer worden was niet mijn ambitie. Mijn ambitie was vooral een hele goede fysiotherapeut worden. Nu met ruim 30 jaar ervaring en vele specialisaties verder heb ik die ambitie denk ik, gezien de vele trouwe patiënten wel waar gemaakt. Ook het doorgeven van kennis en ervaring aan jongere collega’s, het bouwen aan een goed team is heel leuk. Fysiotherapie ‘De Lindehoeve’ in totaliteit naar een hoger niveau tillen en daarbij als onderneming meer naar buiten treden is absoluut een nieuwe ervaring, waarvan ik nog veel kan leren.”

Hoe ben je geworden tot wat je nu bent en hoe hou je jezelf scherp?
“Ik voel me een zondagskind en zeer bevoorrecht. De grondslag zal zeker liggen in mijn opvoeding. Hele lieve hardwerkende ouders en drie oudere broers, die me altijd op handen hebben gedragen. Daarom nooit bang geweest om mijn hart te volgen en nu ook zonder angst ondernemer geworden. Om me scherp te houden als ondernemer, besteed ik veel tijd aan veranderingen in het algemeen en in de fysiotherapie in het bijzonder. Er zijn continu veranderingen in behandelmethodes, wetgeving, geldstromen, informatiestromen etc.”

Met welke andere Voorschotense ondernemers doe jij zaken?
“Wij zijn verbonden met SWV Voorschoten. Dat is een samenwerkingsverband van een aantal huisartsen, apothekers, diëtisten en twee fysiotherapiepraktijken, waaronder de onze.  Dit samenwerkingsverband is om de kwaliteit van onze zorgverlening op een zo hoog mogelijk niveau te houden, onder meer door kennis uitwisseling, specifieke afspraken en goede communicatie.”

Waarvan heb je de laatste keer kippenvel gekregen?
“Ik kreeg kippenvel, toen ik op mijn 50ste verjaardag van mijn dochter haar zelf geschreven gedichtenbundel kreeg en in het eerste gedicht stond:

Een boekje met ultiem geluk,
gemaakt door jouw mascotte.
Een boekje met een deel van jou,
want dat ben ik tenslotte.

Opeens beseffend, dat je kinderen zo groot en onafhankelijk zijn geworden, maar toch ook altijd een deel van je blijven.”

Boek, drankje, vakantiebestemming, bucketlist?
“Geen boek op mijn nachtkastje. Lezen vind ik heerlijk, maar dan zou ik veel te lang doorlezen. Vandaar dat ik vooral heel veel lees tijdens vakanties. Vakantiebestemming? Geen idee. Het liefst stap ik in de auto en ga mijn neus achterna. Mijn man is wat gestructureerder en eerdaags zal hij wel met wat voorstellen komen. Ik kan genieten van een heerlijk glas wijn. Een echte bucketlist heb ik niet, ben eigenlijk heel tevreden met mijn leven. Hoop eigenlijk alleen maar op heel veel meer van hetzelfde en nog heel lang van alle dierbare mensen om me heen te kunnen genieten.”

 

Fysiotherapie De Lindehoeve
Sang Yee Schalij
Lindepad 1
2251 PK Voorschoten
T 071 561 8945
E info@fysiotherapielindehoeve.nl
I www.fysiotherapielindehoeve.nl

Fotobijschrift: Sang Yee Schalij: “Nog nooit bang geweest om mijn hart te volgen en nu ook zonder angst ondernemer geworden”.