Vijf vragen aan….Sheila Groot | Assurantie- en makelaarskantoor Groot

Vijf vragen aan ….

Sheila Groot | Assurantie- en makelaarskantoor Groot

In 1993 zou Sheila Groot, eigenaar van het assurantie- en makelaarskantoor ter overbrugging richting een andere baan, even bij haar vader in de zaak gaan werken. “Dat is inmiddels 24 jaar geleden”, zegt Sheila. Op 1 mei bestaat het kantoor dat haar vader oprichtte, 50 jaar. Dat maakt dat 2017 voor Sheila absoluut een mijlpaal is.

Wat maakt ondernemen leuk en hoe ben je geworden wat je nu bent?
“Ondernemen is leuk omdat je je eigen visie over je beroep of zaak kunt ontwikkelen. Helaas is ondernemer zijn niet altijd leuk omdat je te maken hebt met wet- en regelgeving in dit land en voor ons specifiek ook vanuit de toezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Hoe ik ben geworden tot wat ik nu ben? Met zelfvertrouwen, een stuk eigenwijsheid en ondernemersbloed kom je een heel eind. Ik had overigens nooit gedacht toen ik in 1993 bij mijn vader in de zaak ging werken, dat ik deze uiteindelijk zou overnemen. Je groeit er echter in en ik ben nog niet uitgegroeid.”

Hoe hou je jezelf scherp als ondernemer?
“Ik ben van mening dat je heel breed moet kijken en niet alleen moet focussen op de assurantiewereld. Ik ben tussenpersoon/intermediair en heb te maken met cliënten en met verzekeringsmaatschappijen. Service verlenen staat bij ons kantoor hoog in het vaandel. Zo ben ik drie jaar geleden gestart met Makelaarskantoor Groot, omdat dit goed past bij mijn assurantiekantoor en wie weet welke uitbreiding er in de toekomst nog meer gaat volgen.”

Wat doe jij voor de gemeenschap en met welke andere (Voorschotense) ondernemers doe jij het meest zaken?
“Ik ben onder meer voorzitter van het Winkelcentrum Hofland en penningmeester van de Ondernemersvereniging Voorschoten. Ook loop ik regelmatig collectes. Zakelijk gezien doe ik het meest zaken met ondernemers die gerelateerd zijn aan het assurantie- en makelaarskantoor. Daarbij moet je denken aan hulp bij schades en dan schakel ik bijvoorbeeld aannemers, schilders en hoveniers in. Als cliënten aan mij vragen of ik nog iemand wat, geef ik graag namen van Voorschotense ondernemers door.”

Zou je willen dat je kinderen later hetzelfde gaan doen als jij?
“Ik zou het prachtig vinden als een van mijn kinderen het kantoor zou overnemen. Ook voor mijn vader die het kantoor gestart is.”

Welk boek ligt er op je nachtkastje, wat is de volgende vakantiebestemming en wat staat er op je bucketlist?
“Hmm op mijn nachtkastje ligt geen boek. De volgende vakantiebestemming wordt deze zomer een week Mallorca. Een bucketlist heb ik niet nodig. Ik heb wel wensen en doelen. Ik hoop er nog veel te kunnen behalen, maar het is voor mij geen halszaak.”