Vijf vragen aan… Tascha Sciarone | Galerie Sorelle Sciarone

tascha-sciarone2

Vijf vragen aan… Tascha Sciarone | Galerie Sorelle Sciarone

‘Ondernemen is je continu aanpassen aan de realiteit’

De corona pandemie treft ook de kunstwereld. Tascha Sciarone weet er alles van. Zij wilde met haar galerie internationale kunstbeurzen in Hong Kong, Singapore en Dubai bezoeken voor de verkoop van schilderijen. “Nu richt ik mij op het versterken van mijn netwerk in Nederland, huur ik kunsthistorici in, leg ik contacten met andere galerieën en is de zoektocht naar (tijdelijke) panden in Nederland begonnen.”

door Manon Vonk

Waarom ben jij ondernemer en hoe ben je geworden tot wat je nu bent?
“Ondernemer zijn, was voor mij de enige logische stap. Ik kom uit een ondernemende familie, mijn partner is ook ondernemer. Dan stap je er zelf ook in. Mijn opa in Zuid-Afrika stoomde mij al klaar om voor zijn bedrijf te werken. Hij was vastgoedontwikkelaar en deed daarnaast ook in reclameborden. In 2007 kwam ik met mijn familie in Nederland terecht en ben ik kunstgeschiedenis in Leiden gaan studeren. Ik heb een brede interesse en heb mij met van alles en nog wat beziggehouden, waaronder een premaster in antropologie, een minor in business service, honours trajecten en allerlei commissies en besturen. Op advies van mijn opa had ik eerst 7 jaar een mentor in het bedrijfsleven. Omdat de kunstwereld minder op een bankomgeving leek -daar baseerde hij zijn advies op- ben ik na een kort en intensief traject bij galeries en veilinghuizen in 2019 mijn eigen galerie gestart. Mede door mijn moederschap wist de kunstwereld niet goed wat ze met mij aan moest.”

Hoe houd jij jezelf scherp?
“Door alle ontwikkelingen die plaatsvinden, zoals de rellen in Hong Kong waardoor mijn eerste bezoek aan de kunstbeurs in Hong Kong in rook opging, moet ik mijzelf continu aanpassen. Een week voordat ik naar de kunstbeurs in Londen zou vertrekken, kregen we de lockdown. Dus een nieuw bedrijf neerzetten in deze tijd vraagt heel veel schuiven en improviseren.”

Wat zou je graag anders zien in Voorschoten?
“Ik zou graag een echte galerie in Voorschoten willen openen. Er staan veel panden leeg, maar de huurprijzen zijn hoog. Een tijdje terug benaderde KLM mij voor een betaald interview in verband met de combinatie Voorschoten, galerie, museum, leuke horeca en een stukje groen in de Randstad. Lijkt mij mooi om zo in het ecosysteem van Voorschoten te passen. Nu bestaat mijn galerie alleen online.”

Met welke andere (Voorschotense) ondernemer doe jij het meest zaken?
“Siu Ling Wu van BIJ57. Zij heeft een van de weinige horecagelegenheden waar ik terecht kan voor koffie met mijn lactose-intolerantie. Buiten Voorschoten werk ik samen met Mariëlle van der Net, eigenaresse van Domo Eclectica. Wij gaan samen onze galeries organiseren. Ik met mijn kennis van de Europese en Aziatische markt en zij met haar netwerk in Nederland.”

Thuissituatie en boek op nachtkastje?
“Ik heb een partner, de vader van onze zoontjes van twee en vijf jaar oud en een hond (Sjef). Op mijn nachtkastje ligt ‘Fair Play’ van Eva Rodsky, over het beter verdelen van werk van vrouwen binnen het huishouden. En ook ‘So you want to talk about race?’ van Ijeoma Oluo. Dat boek kocht ik vanwege de heftige kritiek die ik kreeg op mijn lezing over Gouden Eeuw versus Zeventiende Eeuw en het belang van de Black Lives Matter beweging.”

Galerie Sorelle Sciarone
Tascha Sciarone
Anthonie van Dijcklaan 20
2251 XP Voorschoten
T 06 8316 5857
E Tascha@gallerysorellesciarone.com
I www.gallerysorellesciarone.com

Foto: Tascha Sciarone: “Ondernemen is je continu aanpassen aan de realiteit.” (Foto PR)