Vijf vragen aan… Tinus van Santen | Verhuisservice Voorschoten

tinus2

Vijf vragen aan… Tinus van Santen | Verhuisservice Voorschoten

‘Geen dag is hetzelfde, dat maakt het zo leuk’

Verhuizen staat in de top drie van de meest stressvolle gebeurtenissen in het leven van een mens. Dat realiseert Tinus van Santen, eigenaar van Verhuisservice Voorschoten zich maar al te goed. “Verhuizen is meer dan alleen in- en uitpakken, het is een kwestie van vertrouwen. Je pakt toch iemands privé leven op om het ergens anders weer neer te zetten. Dat moet je goed regelen zodat er geen stress is!”

door Marjolein Altena

Hoe ben jij dit vak ingerold?
“Ik ben hier om de hoek geboren, aan de Donklaan. Mijn vader had een transportbedrijf en reed onder andere voor Menken Landbouw en mijn oom Hein Tipker had een verhuisbedrijf. In de vakanties liep ik altijd mee in het verhuisbedrijf om een centje bij te verdienen. Toen mijn vader met de VUT ging in 1996, heb ik het transportbedrijf overgenomen en verhuurde mijzelf aan Oom Hein maar ook aan Leski, een meubelzaak. Oom Hein ging in 2000 met de vut, pas toen Tipker in 2012 echt stopte, ben ik met Verhuisservice Voorschoten gestart.”

Waarom ben je zelfstandig ondernemer geworden?
“Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Dat zit in m’n bloed. Het is die vrijheid om je eigen besluiten te nemen. Ik ben, net als de meeste ondernemers, vreselijk eigenwijs en weet zelf het beste wat voor mij werkt. Ik ben nu zo’n 25 jaar zelfstandig ondernemer en heb alles wel zo’n beetje gezien. Leuk is dat mijn zoon en dochter inmiddels ook meewerken in het bedrijf. Gino rijdt op de wagen en Ashley werkt op kantoor. Die samenwerking is bijzonder.”

Wat maakt je vak zo leuk?
”De afwisseling. Geen dag is hetzelfde, elke keer heb je met andere mensen te maken, andere huizen, andere situaties, andere dorpen, andere steden. We hebben een leuk team en werken goed samen. Humor is belangrijk, er moet wel gelachen worden. Van de coronacrisis hebben wij weinig last gehad, het is juist megadruk! Natuurlijk zijn er meer regels. Zo mag er maar één iemand van een familie bij de verhuizing zijn. Verder dragen wij mondkapjes en houden afstand. Dat laatste is overigens niet zo makkelijk als je denkt. Internationale verhuizingen lagen tijdens de vorige lockdown stil maar dat is nu weer voorbij. Onlangs waren er nog drie verhuizingen naar Engeland. Dan heb je ook nog eens met Brexit te maken, wat een papierwinkel!”

Wat betekent de OVV voor jou?
”Veel informatie! Ze houden voor mij de vinger aan de pols en informeren ook. Verder hou ik van het sociale aspect, praten met andere ondernemers en ervaringen uitwisselen. De OVV is enorm actief en organiseert veel. Ik kan daar lang niet altijd aan meedoen vanwege het werk. Dat is wel eens jammer.”

Thuissituatie, boek, drankje, bucketlist?
“Ik heb al 12 jaar een latrelatie met Anouk. Een boek? Lezen is niet zo mijn ding, ik heb er ook gewoon te weinig tijd voor. Als ik een drankje moet kiezen, dan wordt het een lekker biertje maar ik kan ook genieten van een goed glas wijn of port. Op mijn bucketlist staat een reis naar China. Dat is op het moment niet zo handig maar gaat er zeker van komen. Ik ben een echte stedentripper maar heb lang nog niet alle steden gezien. Mijn favoriete stad is Porto in Portugal. Geweldige atmosfeer. Ik hoop dat ik er dit jaar nog een keer naar toe kan.”

Verhuisservice Voorschoten
Dobbeweg 6
2254 AG Voorschoten
T 071-5619797
E info@verhuisservice-voorschoten.nl
I www.verhuisservice-voorschoten.nl

Foto: Tinus van Santen is al 25 jaar zelfstandig ondernemer en eigenaar van Verhuisservice Voorschoten. ‘Geen dag is hetzelfde en dat maakt het juist zo interessant!’ Foto: VSK